Nepal – treking Everest BC

Glavne značilnosti potovanja

 • Treking pod Everest (EBC) in obisk stranske doline turkiznih Gokijskih jezer.
 • Epski trek pod vznožje najvišje gore sveta nas popelje skozi najmogočnejšo gorsko pokrajino Himalaje.
 • 13 dni hoje v Everestovi Himalaji je primerno za vse aktivne rekreativne planince in pohodnike, ki imate radi gorsko naravo. Alpinistična predznanja niso potrebna.
 • 20-letne izkušnje v Himalaji, preizkušen in preudaren načrt aklimatizacije, ki je za bivanje na višinah 4500 m in višje nujen. Hodimo počasi, merimo kisik v krvi in vsak dan posebej skrbimo, da se dobro privajamo na višino.
 • Varnost je pri nas na prvem mestu, zato imamo v Nepalu vrhunske lokalne partnerje na katere se lahko vedno zanesemo, ki rešijo vse probleme, še preden se le-ti sploh pojavijo. In to je v ‘tretjem svetu’ oz. v Himalaji še kako pomembno.
 • Na trekingu so z nami vedno tudi lokalni treking vodniki in pomočniki, ki še dodatno poskrbijo za varnost na treku obenem pa nam odlično predstavijo lokalno kulturo.
 • Osemtisočaki (Čo Oju, Lhotse, Makalu in seveda Everest) se dvigujejo neposredno okoli nas, obdani z brezštevilnimi le malenkost nižjimi vazali – Ama Dablam, Nuptse, Pumori … Da o brezkončnih ledenikih in nizu turkiznih jezer sploh ne govorimo … Tu se je pisala zgodovina slovenskih himalajskih vzponov!
 • Območje Khumbu, kamor smo namenjeni, je osrčje domovine Šerp, ljudstva tibetanskega izvora, ki je nerazdružljivo povezano z vzponi na himalajske vrhove.
 • Vzponi na vrhova Gokyo Ri (5360 m) in Kala Patar (5550 m), na prelaz Cho-La (5330 m). 3x 5000 m in izjemni pogledi na nepalsko Himalajo.
 • Obisk doline Gokijskih jezer z nizom turkiznih jezer ob največjem nepalskem ledeniku je za marsikoga vrhunec potovanja.
 • Spimo v gorskih kočah – lodžih, z nami gredo poleg slovenskega vodje trekinga tudi nepalski vodnik in nosači.
Treking Nepal - nad 5000 m, proti baznemu taboru pod Everestom. Treking Nepal - nad 5000 m, proti baznemu taboru pod Everestom.
Termini potovanja
 • 30. okt - 16. nov 2024
Trajanje
18 dni

Cena
2090 EUR + letalska karta

Vodnik
Anže Prinčič


Program po dnevih

1. danLet proti Katmanduju
2. danPrihod v Katmandu
3. danLet Katmandu – Lukla (2840 m), Lukla – Phakding (2610 m) / Monjo (2800 m)
4. danPhakding / Monjo – Namče Bazar (3440 m)
5. danNamče Bazar – Khunde (3840 m) – Khumjung (3780 m) – Everest Hotel – Namče Bazar
6. danNamče Bazar – Mong la (4000 m)
7. danMong la - Dole (4000 m)
8. danDole – Mačermo (4470 m)
9. danMačermo – Gokijska jezera (4790 m)
10. danGokijska jezera – Gokijo Ri (5360 m) – Dragnag (4700 m)
11. danDragnag – Cho la (5420 m) – Dzongla (4830 m) – Lobuche (4930 m)
12. danLobuče – Gorak Šep (5140 m) – Kala Patar (5550 m) – Lobuče
13. danLobuče – Pangboče (3930 m) – Deboče (3820 m)
14. danDeboče - Tengboče (3870m) - Namče bazar
15. danNamče bazar - Lukla
16. danLukla - Katmandu
17. danKatmandu
18. danKatmandu - let domov

Podroben program potovanja

1. dan Let proti Nepalu

Let proti Katmanduju.


2. dan Prihod v Katmandu

Sadu, sveti mož v svetišču Pašupati, Katmandu.

Sadu, sveti mož v svetišču Pašupati, Katmandu.

Običajen dan v Katmanduju: dokupovanje robe za trek, ki ga podaljšamo do tržnice Ason in morda še do Durbarskega trga, kjer se nam morda pokaže boginja Kumari.


3. dan Let Katmandu – Lukla (2840 m), Lukla – Phakding (2610 m) / Monjo (2800 m), 3 – 5 ur

Zgodnji let do Lukle, ki postreže s prvimi panoramami Himalaje, če se uspeš zriniti v levo vrsto sedežev. Ostane nam še dovolj dneva za nekaj ur hoje. Hodimo skozi zaselke Šerp v dolini Mlečne reke – Dudh kosi in počasi se nam razkriva njena bogata gorska okolica. Cilj bomo prilagodili razpoložljivemu času. (Z)


4. dan Phakding / Monjo – Namče Bazar (3440 m), 6 ur

Mladi nosač na začetku treka, med Luklo in Namčejem.

Mladi nosač na začetku treka, med Luklo in Namčejem.

V zmernem tempu (zlasti preko zadnje strmine pred ciljem) nadaljujemo hojo v Namče. Še vedno smo v dolini Mlečne reke, ki jo zapustimo na sotočju z reko Bote khosi in se usmerimo navzgor v Namče. Vmes olupimo kako mandarino in prvič ugledamo Everest. (Z)


5. dan Namče Bazar – Khunde (3840 m) – Khumjung (3780 m) – Everest Hotel – Namče Bazar, 5 ur

Treking Everest, Nepal - Skozi globoke kanjone prihajamo v Khumbu,

Skozi globoke kanjone prihajamo v Khumbu,

Dan za aklimatizacijo: lagodno pohajanje po šerpovskih vaseh v okolici Namčeja. Privajamo se tudi na razglede, saj naša pot ponuja kar nekaj klasičnih vedut z Ama Dablamom, Lhotsejem in Everestom v glavni vlogi. Odslej nas bodo visoke gore spremljale na vsakem koraku. (Z)


6. dan Namče Bazar – Mong la (4000 m), 4 ure

Treking Everest, pogled na Ama Dablam.

Začnejo se odpirati fantastični pogledi (Ama Dablam 6856 m).

Z glavne Everestove transverzale zavijemo na pobočja šerpovske svete gore Kumbi lha in v zmernem vzponu dosežemo prelaz Mong la, ki omogoča prehod v dolino ledenika Ngozumpa proti Gokijskim jezerom. Mong la je ozek pomol visoko nad sotočjem rek Dudh kosi in Imja khole, ki ponuja enega boljših razgledov, ne da bi bilo treba zapustiti zavetje lodža. (Z)


7. dan Mong la – Dole (4000 m), 3-4 ure

Pogled na Everest (8848 m) z Gokijo Ri.

Pogled na Everest (8848 m) z Gokijo Ri.

Da prehod proti Gokijskim jezerom ni enostaven, se bomo zavedli med znatnim sestopom, s katerim bomo začeli dan. Treba je dol vse do reke Dudh kosi in potem znova zastaviti navzgor. Čeprav ne bomo končali nič višje od izhodišča in čeprav je etapa kratka, se bomo kar dobro nahodili. V popoldanskih urah se bomo podali še na aklimatizacijsko turo. (Z)


8. dan Dole – Mačermo (4470 m), 3 ure

Po začetnem vzponu sledi udobna hoja, ki preči razgledna zahodna pobočja visoko nad Dudh kosijem. Na severnem obzorju bo izstopal Čo oju (8188 m). Etapa bo res kratka, a to je nujno, preden se za dlje časa naselimo na območju, kjer nadmorska višina dolgo ne pade pod 4700 m. Obiskali bomo zdravstveno postajo in prisluhnili predavanju o višinski bolezni. Dali si bomo izmeriti saturacijo krvi, da vidimo, kako smo pripravljeni na višine, ki nas čakajo v naslednjih dneh. (Z)


9. dan Mačermo – Gokijska jezera (4790 m), 3-4 ure

Čarobna Gokijska jezera, treking Everest.

Čarobna Gokijska jezera.

Kratka etapa nas pripelje najprej na rob ledeniške morene ledenika Ngozumpa, ki je največji ledenik v Nepalu. Tu nas pozdravijo nešteti kamniti možici na bregu skromnega prvega jezera. Še malo in že smo pri precej večjem drugem jezeru, pa tudi tretje ni več daleč. Znajdemo se sredi ene najslikovitejših pokrajin nepalske Himalaje. Le kratek vzpon nas loči do roba ledeniške morene, od koder se odpre pogled na obsežno ledeniško reko Ngozumpe, največjega ledenika v Nepalu, ter gore v širši in daljni okolici. (Z)


10. dan Gokijska jezera – Gokijo Ri (5360 m) – Dragnag (4700 m), 4 ure + 3 ure

Ledenik in stranska dolina Gokijskih jezer.

Ledenik in stranska dolina Gokijskih jezer.

Če bo volja, nas zjutraj čaka vzpon na razgledni vrh Gokijo Ri tik nad jezerom. Po povratku in po krajšem počitku se bomo odpravili čez največji himalajski ledenik Ngozumpa. Neverjetna pokrajina ledeniških jezerc in potočkov, ledenih sten, ki se nam včasih podirajo pred nosom in celo zastrugov saharskega peska je lahko prehodna, saj je ledenik pokrit z gruščem, pot pa varno speljana mimo vseh teh čudes. Takoj za ledeniško moreno nas pričaka Dragnak, kamor Šerpe priženejo svoje jake, kjer nas čaka udoben lodž. (Z)


11. dan Dragnag – Cho la (5420 m) – Dzongla (4830 m) – Lobuche (4930 m), 9 ur

Vesele družbe na trekingu nikoli ne manjka.

Pred nami je veliki dan in začel se bo zgodaj. S sedelca nad lodžem ugledamo naš cilj, prelaz Čo la in od daleč ne zgleda prav prijazen. Potem, ko premagamo labirint balvanov zastavimo navzgor in ugotovimo, da so prehodi preko skrotaste strmine dobro uhojeni.

Na vrhu nas pozdravijo značilne molilne zastavice, majhno jezerce in ledenik. Le ta je položen in shojen, tako da je prehoden brez derez. Z roba ledenika se strma pobočja spuščajo proti Dzongli. Tu nam pride prav rampa, preko katere je speljana pot navzdol brez večjih težav. Čeprav smo že nekoliko utrujeni, bomo podaljšali dan s še tremi urami razgibane hoje do Lobuč. (Z)


12. dan Lobuče – Gorak Šep (5140 m) – Kala Patar (5550 m) – Lobuče, 7 – 8 ur

Pogled na črno piramido Everesta iz glavne doline Khumbu.

Pogled na črno piramido Everesta iz glavne doline Khumbu.

Odpravimo se v osrčje Everestovega kraljestva. Gorak Šep je najvišja točka, kjer je še na voljo trekersko udobje. Pod nogami se nam pretaka mogočna gmota ledenika Khumbu. Najvišja gora se sicer sramežljivo skriva izza mogočne zahodne Nuptsejeve stene, a jo bomo že izbezali na plano. Ko se dvigujemo proti razglednemu vrhu v grebenu, ki se proti jugu spušča s Pumorija, Everestova temna piramida raste. Nekoliko težke sape dosežemo vrh in pred nami se odpre klasična panorama najvišje gore sveta. Pred nami je sedlo Lho la in Zahodna rama, preko katere so prvi Slovenci (Andrej Štremfelj, Nejc Zaplotnik, Stane Belak Šrauf) stopili na vrh po prvenstveni smeri v zahodnem grebenu. Na drugi strani ugledamo Južno sedlo, kjer stoji zadnji tabor pred vzponom na vrh po običajni pristopni smeri kozi Zahodno globel. Na drugi strani sedla se dviguje Lhotse. Pol obzorja zakriva JZ stena Nuptseja, prizorišče dramatičnega in tragičnega prvenstvenega vzpona naveze Jeglič – Humar. (Z)


13. dan Lobuče – Pangboče (3930 m) – Deboče (3820 m), 6 ur

Večerna romantika na aklimatizacijski turi.

Večerna romantika na aklimatizacijski turi.

Čeprav načeloma sestopamo, nas vmes čaka tudi kak kratek vzpon. Pot nas vodi navzdol po klasičnem pristopu pod Everest. Obdajajo nas sloviti vrhovi – za hrbtom Lotse, pred nosom pa se poganja v zrak Ama Dablam. (Z)

 


14. dan Deboče – Tengboče (3870 m) – Namče bazar, 6h

Pri budističnih menihih v samostanu Tjangboče.

Prenočili smo tik pod slovitim šerpovskim samostanom in po kratkem vzponu se ustavimo na razglednem pomolu. Ogledali si bomo osrednji samostan tibetanskega budizma v Khumbuju, nato pa nas čaka hitra izguba nadmorske višine. Spustiti se moramo globoko v kanjon Dudh Kosija, kjer prečkamo viseči most, nato pa se začne dolg vzpon proti Namčeju. V zadnjem delu se priključimo poti, ki jo že poznamo z začetka naše poti. Razgledna panoramska pot nas pripelje do udobja lodžev v Namče bazarju in naš krog je tako zaključen. (Z)


15. dan Namče bazar – Lukla, 6-7h

Everest base camp trek predstavlja eno najlepših visokogorskih pokrajin na svetu.

Že znano pot med Namče Bazarjem in Luklo se da zlahka prehoditi v enem dnevu, saj smo zdaj že izkušeni hodci, pa tudi večinoma gre navzdol. (Z)


16. dan Let Lukla – Katmandu

Zjutraj oz. dopoldne poletimo iz Lukle v Katmandu. Kot običajno si je vsak že med trekom napravil seznam opravil v Katmanduju za ta dan, ki verjetno vsebuje vsaj nekaj od naslednjega (ali pa vse hkrati): pica v Fire and Ice, biftek v K-Too, kapučin v Galeriji (Illy!), pivo v Sams baru … (Z)


17. dan Katmandu

V mestu starodavnih templjev, izvirnih verskih običajev, slikovitih tržnic, kulinarične pestrosti, nakupovalnih skušnjav ni nikoli dolgčas.

Glede na urnik leta se zvečer ali naslednji dan zjutraj odpravimo proti letališču in poletimo proti domu. (Z)


18. dan Katmandu – let domov


Utrinki s potovanja


Bilo je beskrajno lijepo!
Stela
U Nepalu je bilo beskrajno lijepo, poneki težak trenutak ali zanemariv u odnosu na doživljenu ljepotu. Super ekipa i naravno nasa brižna lavica Marija je sve super kordinirala i čuvala nas?. Sve pohvale! Upam, da ču ponovno negdje s Vama!
Veselje na Gokyo Ri
Ama Dablam, Everest, Nuptse, Čo Oju, Tamserku … vse smo videli :)
Tanja K.
EBC trek je za nami in rada bi se vam zahvalila za res kvaliteten in vrhunsko izpeljan treking. Odlična ekipa, odlična vodnika, super organizacija in top program :)
Že tretje potovanje s TrekTrek-om. Tokrat na treking – Everest BC z Gokijskimi jezeri
Igor P.
Super smo se imeli. Vse je potekalo brez težav, no razen tega, da smo imeli nekaj problemov z višino, a tudi to rešili z jemanjem pol tablete Diamoxa zjutraj in zvečer. S TrekTrek in Nepalskim vodnikom nas je bilo le devet, a smo delovali kot dobro uigrana ekipa. Vsi smo dosegli višinski rekord, naša najvišja točka je gora Kala Patthar (5.550 m). Super ekipa, odlična vodnika, naštudiran program, tudi vreme nam je šlo na roke. Bo treba iti še kam skupaj.
Tanja na poti na Kala Pathar
Brezskrbno uživanje v najlepših razgledih
Tanja T.
Običajno potujem sama, a tokrat sem si ob pomanjkanju časa želela organizacijo malo olajšati, zato s Trek Trekom. Izkušnja je bila super, delovali smo kot dobra in utečena ekipa, vodič je poskrbel, da smo lahko ves čas brezskrbno uživali v najlepših razgledih. Program je odlično načrtovan, še posebno mi je bil všeč ovinek izven "popularne" EBC poti. Vreme je sodelovalo, videli smo vse najvišje vrhove in še mnogo več :)
Hvala vam za najlepši dopust
Branka R.
V sredo sem prišla iz vašega potovanja ( treka) do 1. Baznega tabora Mt Everesta. Moram vam povedati, da kapo dol vsej organizaciji ter hvala vam za najlepši dopust, ki sem ga imela.

Info

Zakaj z nami?

 • Nepal je ena naših pionirskih destinacij, kamor zahajamo od pamtiveka in smo preizkusili že vse mogoče: od trekov na številnih destinacijah in vzponov na vrhove do vročine terajske džungle; od šotorov, zakopanih v snegu do pohodov v monsunski sopari; od kolesarjenja do raftinga; od lokalnih krmilnic, nepalskih kulinaričnih ekstravaganc do najboljših biftkov in pic Himalaje … Nekaj utrinkov si lahko pogledate tudi v naši galeriji.
 • Ker izvedemo več trekingov v Nepal kot druge slovenske agencije in »prosti strelci« …
 • Imamo vrhunske lokalne partnerje na katere se lahko vedno zanesemo, ki rešijo vse probleme, še preden se le-ti sploh pojavijo. In to je v ‘tretjem svetu’ oz. v Himalaji še kako pomembno.
 • Na podlagi 20 letnih izkušenj v Himalaji imamo izdelan varen in zanesljiv plan aklimatizacije, tako da boste na trekingu hodili varno. Skupaj obiščemo tudi zdravstveno postajo, kjer nam izmerijo saturacijo kisika v krvi in tako izvemo, kako je naše telo pripravljeno za nadaljnji vzpon.
 • Treking Everest  – z nami so vedno tudi lokalni gorski vodniki in pomočniki, ki še dodatno poskrbijo za varnost na treku obenem pa nam odlično predstavijo lokalno kulturo.

Tip potovanja

ikona

Treking po čudoviti pokrajini nepalske Himalaje – hoje bo približno 4 – 9 ur dnevno. Vso prtljago razen dnevnega nahrbtnika prenašajo nosači. Prehranjujemo se po lodžih, kjer poleg obveznega dal bhat-a (leče z rižem in zelenjavo) kuhajo še veliko drugih dobrot.

Za prenašanje prtljage na trekingu si lahko najamete nosača. Cena nosača ni vključena v ceni potovanja in znaša okoli 20 EUR na dan. Nosači nosijo do 20 kg. Nosača si lahko dva udeleženca potovanja tudi delita. Najem nosačev bo organiziral vodja potovanja.

O sami poti na Everest smo napisali več tudi v blogu.


Nočitve

ikona

V Katmanduju prenočujemo v dvoposteljnih sobah s kopalnico v popotniškem hotelu. Med trekingom prenočujemo v lodžih, v dvoposteljnih sobah, ki niso ogrevane, vendar nam nudijo vso potrebno zasebnost.


Število udeležencev

ikona

Število udeležencev za treking Everest je omejeno na 16 oseb, minimalno število je 8. Majhna skupina nam omogoča večjo prilagodljivost in obisk krajev, ki nam bi bili drugače težje dostopni.


Vizum

ikona

Nepalski vizum se pridobi ob vstopu v državo ob predložitvi potrdila o izpolnjeni e-vlogi. E-prijavo uredite sami, lahko pa vam pri tem pomagamo v pisarni.


Cepljenje in bolezni

ikona

Obvezno predpisanih cepiv ni. Priporočamo cepljenje proti Hepatitisu A (najkasneje 3 tedne pred odhodom na potovanje). Prva injekcija nam omogoča enoletno zaščito, če pa se po enem letu cepimo še enkrat, smo brez skrbi vsaj 10 let.

Za najbolj aktualne zdravstvene informacije svetujemo, da obiščete Nacionalni inštitut za javno zdravje, Zaloška 29, Ljubljana, telefon: (01) 586 39 18, www.zdravinapot.net.

O višinski bolezni za tiste, ki berete angleško: https://www.altitude.org/.


Vreme

ikona

Najboljši čas za treking Everest je od februarja do maja v pomladnih mesecih in od septembra do decembra v jesenskih mesecih. Vreme se zelo razlikuje glede na področje kje se nahajate. V Katmanduju so temperature med 20 in 30˚C, na začetku trekinga približno 18˚C, na koncu trekinga pa se dnevne temperature gibljejo med 0 in 10˚C. Ponoči temperature padejo pod 0˚C. Prelazi so večinoma kopni.


Potrebna oprema

ikona

Od pomembnejših stvari naj omenimo, da so za treking pomembni dobri pohodniški čevlji in nahrbtnik. Za spanje v gorskih kočah potrebujete s seboj tudi spalno vrečo. Natančen seznam opreme udeleženci dobite na skupnem srečanju, ki bo dobre tri tedne pred potovanjem.


Valuta

ikona

Uradna valuta je nepalski rupij (NPR). Tečaj (oktober 2023): 1 EUR = 140,9 NPR.


Država

Ime države: Nepal


Glavno mesto: Katmandu


Uradni jezik: Nepalščina


Časovni pas: GMT + 5 h 45 min


Nepal

Do leta 2008 je bil Nepal edina hindujska kraljevina na svetu. Začetnik kraljevske dinastije Šah iz Gorke Pritvi Narajan Šah si je v drugi polovici 18. stoletja podredil vrsto majhnih kraljestev na območju sedanjega Nepala. Svoja osvajanja je zaokrožil z zasedbo treh nevarskih kraljestev v Katmandujski dolini leta 1768, ki so bila pomembna trgovska središča na poti iz indijske podceline proti Tibetu. Dinastija je vladala Nepalu neprekinjeno 340 let, z izjemo dobrih petdesetih let v prvi polovici 20. stoletja, ko je bila dejanska oblast v Nepalu v rokah dinastije Rana.

Na volitvah aprila 2008 so največ glasov dobili nepalski maoisti in tako so lahko uresničili svoj cilj – ukinitev monarhije. Čeprav je bila kraljeva dinastija med Nepalci zelo priljubljena, so konec vladavine zadnjega kralja Gjanendre pozdravili z navdušenjem. Gjanendra je bil namreč edini preživeli član ožje kraljeve rodbine po pokolu junija 2001, ki ga z veliko verjetnostjo pripisujejo tedanjemu prestolonasledniku princu Dipendri. Med desetimi žrtvami pokola so bili tedanji nepalski kralj Birendra in kraljica, Dipendrin mlajši brat in stric. Govorice so kraljevega brata Gjanendro povezovale s pokolom, saj ga takrat ni bilo v Katmanduju.

Za Gjanendro se zdi, da je k lastni nepopularnosti veliko prispeval sam. Najbolj z razpustitvijo parlamenta leta 2005. Združitev parlamentarnih strank v koalicijo z uporniškimi maoisti in množične demonstracije so kralja prisilili, da je le dobro leto kasneje pristal na ponovno uvedbo parlamentarne demokracije. Z zmago maoistov na volitvah se je končala ne le monarhija, pač pa tudi večletna državljanska vojna med maoisti in kraljevo oblastjo. Število turistov, ki se vračajo v nekdanje himalajsko kraljestvo iz leta v leto raste.

Nepal je etnično izredno mešana dežela, kjer se etnična pripadnost meša s kastno. Zato bomo na svojih poteh po Nepalu srečevali pripadnike različnih ljudstev – Nevare, Gurunge, Manangije, Takalije, Tamange, Magare, Šerpe, Limbuje… Pa tudi hindujske prebivalce Nepala, katerih identiteta temelji na kasti: bahune (brahmane) in četrije (kšatrije).

Starodavni prebivalci Katmandujske doline Nevari se delijo na hindujce in budiste, pri čemer gojijo svojevrstno obliko budizma mahajana usmeritve, na katero je močno vplival hinduizem. Sicer pa je Nepal večinoma hindujski, medtem ko je med ljudstvi, ki živijo v Himalaji prevladuje tibetanski budizem, mnoga pa so ohranila tudi svoje animistične verske običaje. Podobno je z jezikom. Na območju Nepala se srečujejo indoevropske jezikovne družine s tibetansko burmanskimi jeziki.

Skupni jezik vseh Nepalcev je danes nepalščina, ki je bil jezik kraljeve dinastije iz Gorke. Poleg tega pa ima praktično vsaka etnična skupina še svoj jezik. Večina Nepalcev, s katerimi prihajamo v stik na naših potovanjih, govori angleško.


Cena

Cena potovanja je 2090 EUR + letalska karta


V ceno je vključeno:

 • povratna letalska karta za notranji let Katmandu – Lukla,
 • prevozi po programu,
 • nočitve z zajtrkom (Z) v čajnicah/lodžih v času trekinga (brez lokalne kategorizacije),
 • nočitve z zajtrkom (Z) v popotniškem hotelu v Katmanduju (brez lokalne kategorizacije),
 • skupinsko zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris z dvojnim kritjem in doplačilom za treking nad 3000 m,
 • dovoljenja za treking v nacionalnem parku Sagarmatha  – Everest,
 • organizacija in izvedba potovanja s slovenskim vodjo poti in nepalskimi planinskimi vodniki.

V ceno ni vključeno:

 • povratna letalska karta do Katmanduja,
 • prevoz do letališča v Evropi,
 • prevoz iz letališča do hotela v Katmanduju,
 • kosila, večerje in pijača,
 • viza za Nepal (50 USD),
 • doplačilo za enoposteljno sobo (250 EUR),
 • nosač (možen najem nosača za okoli 25 EUR na dan – nosač nosi do 20 kg in si ga lahko delita 2 osebi – v tem primeru se znesek prepolovi),
 • napitnine.

Način plačila:

Ob prijavi na potovanje je potrebno vplačilo prijavnine 800 eur na osebo; preostanek je potrebno vplačati do 45 dni pred odhodom.

Vsem, ki ste z nami potovali že vsaj 2-krat, vam pri vsakem naslednjem daljšem potovanju priznamo popust v višini 70 EUR.

Cena potovanja se lahko naknadno spremeni, če pride do spremembe tečaja tujih valut ali spremembe cen prevoznikov, in sicer na način, kot je določeno v V. točki splošnih pogojev.


Prijava na potovanje

Prijaviti se je potrebno vsaj mesec dni pred začetkom potovanja. Priporočamo čimprejšnjo prijavo, saj cene letalskih za Nepal hitro rastejo. Po želji nudimo tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja.

Število udeležencev je omejeno na 16 oseb, minimalno število je 8.

Prijave in dodatne informacije: v agenciji TrekTrek, Kersnikova 5, Ljubljana, po telefonu (01) 425 13 92, na GSM 031 742 781 ali po e-pošti: [email protected].

V kolikor se po objavi tega programa posamezni pogoji spremenijo, bo TrekTrek potnika o tem pisno obvestil ob prijavi na potovanje.


Prispevki Nepal

Blog: Nepal – kulinarika

Blog: 9 kosov opreme brez katerih ne greš na Everest BC trek

Blog: V Nepal na treking

Blog: Ali sem dovolj fit za treking v Nepalu?

Blog: Nepal – greben Kopre in Spodnji Mustang

Blog: Priprava za treking v Nepalu

 

 
Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki? more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zapri