Oman – potovanje z džipi

Glavne značilnosti potovanja

 • Oman je slikovita in varna država na Arabskem polotoku z neverjetno lepo pokrajino, z obilico sonca in pristno ohranjeno beduinsko kulturo.
 • Vrhunec potovanja je ekspedicija v puščavo Empty Quarter oz. Rub Al Khali. Kot edina agencija v Sloveniji gremo v Omanu ekskluzivno z džipi v divjino največje peščene puščave na svetu. Vozimo sami odlična terenska vozila in kampiramo, pri čemer TrekTrek organizira kamping opremo (debele podloge za spanje, odlični šotori, kuhinjska oprema itd.).
 • Preden si preberete program si poglejte fotogalerijo.
 • Kopanje in hoja v kanjonih Wadi Shab in Wadi Bani Khalid.
 • Ogrevalna puščavska tura čez zlatorumene sipine Wahibe. To je že prvih 200 km off-roada, kjer se navadimo na terensko vožnjo po pesku.
 • Obisk Bele puščave (Khaluf), katere sipine sežejo čisto do Indijskega oceana.
 • Kampiranje na divjih plažah in kopanje v morju.
 • Z džipom in peš po gorskem masivu Jebel Shams in obisk Wadi Ghula, imenovanega tudi ‘Grand canyon’ Arabije.
 • Ogled Nizwe, stare prestolnice Omana in čarobnega gradu Jabrin.
 • Druženje z beduini in noči ob tabornem ognju.
 • Obisk starih arabskih bazarjev, kjer diši po eksotičnih kadilih.
 • In na koncu še lepote Muscata.
 • Poskrbimo za super hrano na poti. Jajčka z avokadom, sadne solate in granola/poridž z mandljevim mlekom za zajtrk. Sveža zelenjava in sadje, rižote, testenine in kvinoje. Pa meso in ribe na žaru plus čaji in kave na tabornem ognju :). S seboj imamo seveda tudi zadostne količine pitne ustekleničene vode.
 • Natančno izdelani protokoli varnosti v divjini. Poleg zmogljivih vozil imamo s sabo v divjini lokalnega puščavskega eksperta-vodnika z dodatnim džipom, nato set satelitskih telefonov in GPS naprave ter posebno puščavsko opremo za zahtevno vožnjo v pesku (posebne vlečne vrvi, deflatorji, ‘recovery board za pesek’, lopata itd.).
 • Družinam prijazno potovanje.
 • Pogoji za vstop v Oman povezani s COVID-19: Za vstop v Oman je potrebno biti polno cepljen (2 odmerka cepiva Pfizer BioNTech, Astrazeneca, Sputnik, Sinovac, Moderna in Sinopharm oz. 1 odmerek cepiva Johnson & Johnson). Od prejema zadnje doze cepiva mora preteči vsaj 14 dni. Izjema so potniki do dopolnjenega 18 leta, ki za vstop v Oman ne potrebujejo biti cepljeni. Vsi potniki morajo pred vstopom v Oman imeti negativni izvid PCR testa, ki ni starejši od 72 ur.
Termini potovanja
 • 20. feb - 5. mar 2022 Zbiramo prijave
Trajanje
14 dni

Cena
1550 EUR + letalska karta

Vodnik
Anže Prinčič


Program po dnevih

1. danLet v Oman
2. danPrihod v Muscat - počitek in priprave na ekspedicijo
3. danWadi Shab
4. danWadi Bani Khalid in puščava Wahiba
5. danPrečenje Wahibe in naprej v Belo puščavo
6. danBela puščava in Indijski Ocean
7. danIndijski ocean - začetek puščave Rub Al Khali oz. Empty Quarter
8. danEkspedicija - Off-road vožnja skozi Rub Al Khali
9. danEkspedicija - Rub Al Khali
10. danEkspedicija - Rub Al Khali
11. danJutranji off-road nato po puščavski avtocesti v Nizwo
12. danNizwa - Jebel Shams - Grand Canyon (Wadi Ghul) - grad Jabrin - Nizwa
13. danNizwa - Muscat
14. danPovratek v domovino

Podroben program potovanja

1. dan Let proti Omanu


2. dan Prihod v Muscat

Prihod v Muscat v zgodnjih jutranjih urah. V prebujajočem jutru si privoščimo arabsko kavo s kardamonom in čaj. Nato je dan namenjen počitku in pripravam na ekspedicijo. Muscat je bil stoletja eno najpomembnejših pristanišč Arabije in skozi njega je šla trgovina z začimbami, zahodno-afriškimi sužnji in  kadilom ‘Francinsense’, nekoč vrednim več kot samo zlato.


3. dan Wadi Shab

potovanje Oman - Wadi Shab

Raziskovanje Wadi Shaba.

Južno od prestolnice leži čudovit kanjon Wadi Shab vklesan med morje in Hajarske gore. Med strmimi stenami in nasadi datljevih palm se skrivajo turkizne lagune s toplo vodo. Plavamo v tolmunih in uživamo v čudoviti naravi.

Prvo noč v šotorih prespimo na divji plaži Indijskega oceana.


4. dan Wadi Bani Khalid in puščava Wahiba

potovanje oman - puščava

Ob obali nato nadaljujemo pot proti jugu. Peljemo se mimo številnih ribiških vasi, kjer so v morju zasidrane številne lesene jadrnice imenovane dhow. Z njimi si je v starih časih sultanat utrl plovno pot vse do Zanzibarja, pri tem porazil Portugalce in začel veliko trgovino z začimbami in sužnji.

Wadi Bani Khalid je zelena dolina čudovitih naravnih tolmunov s toplo vodo. Kontrast našega bivanja v puščavi ne bi mogel biti lepši, kot dnevni skok v toplo vodo, ki za beduine upodablja že skorajda rajske vrtove.

Popoldne prispemo do zlatorumene puščave Wahiba. Od tu naprej se za nas začnejo odkrivati vsi odtenki omanske narave in divjine. Spustimo zrak v gumah terenskih vozil in se odpravimo v notranjost puščave in prespimo na sipinah.

Ob tabornem ognju se nam pridružijo naši stari beduinski prijatelji.


5. dan Prečenje Wahibe in Khaluf – Bela puščava

Khaluf, Bela puščava. Danes prečimo puščavo Wahiba. Pred nami je 200 km vožnje po delno vidni poti ob in skozi sipine. V današnji ogrevalni etapi za terensko vožnjo se dobro spoznamo s džipi in puščavskim peskom. Vožnja ni nevarna, se pa lahko na začetku kaj hitro zakoplješ v pesek ali pa izgubiš sredi labirinta sipin in peska. In ravno zato nas spremlja beduinski vodnik s svojim džipom, ki nam kaže pot in nam po potrebi pomaga ven iz peska. Prav tako nas pelje k sebi domov in tako na edinstven način pridemo v stik z lokalnimi prebivalci puščave – beduini.

Vrhunec dneva je trenutek, ko obstanemo na vrhu rumenih sipin in se pred nami pokaže Indijski ocean.

Dan zaključimo 200 km južno od Wahibe v Beli puščavi. Pokrajina belih sipin se zliva skupaj z Arabskim morjem in ponuja neskončne divje peščene plaže. Vrhunec romantike je spanje ob tabornem ognju pod zvezdnatim nebom in opojno dišeči vonj kadila ‘frankincense’, katerega koščke počasi dodajamo razbeljeni žerjavici.


6. dan Bela puščava in Indijski ocean

Oman, Indijski ocean.Sončni vzhod na belih sipinah je ena bolj fotogeničnih točk Omana. Jutranje ure namenimo hoji po okoliških sipinah in plavanju v toplem morju. Od tu naprej je pred nami praktično 1000 km divjih plaž Indijskega oceana, ki se razprostirajo do subtropskega mesta Salalah. Napredujemo naprej na skrajni jug. Ta povezovalni dan nas pelje bližje Rub Al Khaliju.


7. dan Indijski ocean – puščava Rub Al Khali oz. Empty Quarter

potovanje Oman, Rub Al KhaliNaše aktivno potovanje se počasi spreminja v ekspedicijo. Naš kurz je jugovzhod, kjer se v smeri proti Savdiji začne ena najbolj legendarnih in odmaknjenih puščav na svetu. Empty Quarter oz. Rub Al Khali je največja peščena puščava na svetu (precej večja kot Francija). Lahko bi ji rekli tudi ocean peska. Leži na ogromnem območju Arabije v Omanu, Savdski Arabiji in Združenih Arabskih Emiratih. Le redki so jo prečili. Legendarni raziskovalec Wilfred Thesiger je o prečenju Rub Al Khalija napisal knjigo ‘Arabian Sands’, ki je dandanes ‘Sveti Gral’ vsakega puščavskega popotnika.

Nekje sredi dneva zapustimo puščavsko cesto, ki povezuje Muscat s Salalo in se odpravimo v divjino.

Od tu naprej se začnejo neslutene lepote puščavske divjine.


8. in 9. dan Puščava Rub Al Khali oz. Empty Quarter

Treking OmanV Rub Al Khali se podamo z visoko zmogljivimi terenskimi vozili. Gremo po Lukovih stopinjah z GPS-om, kompasom in našim zanesljivim beduinskim vodnikom.

V omanskem delu Empty Quarterja so nanizane neskončne sipine, visoke lahko tudi več kot 300 m in dolge po nekaj kilometrov. Iz zraka zgledajo kot neskončen labirint. Pokrajina je skoraj nezemeljsko lepa. Počasi in previdno si utiramo pot na skrajni JV Omana, čisto blizu meje s Savdijo. Čim več se ustavljamo, peš osvajamo vrhove in z džipi iščemo prehode. Rub al Khali prejme letno manj padavin kot Dolina Smrti v ZDA. Je ena najbolj sušnih pokrajin na svetu in tudi zavoljo tega tako izjemna, divja in odmaknjena. Pravi prostor za pustolovce in ljubitelje narave.

Ne glede na skrajno divjino in odmaknjenost imamo s seboj kar nekaj ugodja in udobja. Dan začnemo z granolo, omleto z avokadom ali pa svežo solato iz tropskega sadja. Številne fotografske postanke nadgradimo s kavo (imamo tudi specialty kofi in aeropress :)) in arabskim čajem, večeri ob tabornem ognju, kuhanje in peka kruha, pa so sploh eden lepših delov dneva.

Del opreme poleg lopat, rezervnih gum, zemljevidov, pa je tudi naš prenosni tuš.


10. dan Rub Al Khali – skrajni jug in najvišje sipine

Avanturistično potovanje Četrti dan puščave globoko v divjini postajajo sipine vedno bolj rdeče. Z nekaj sreče srečamo napol divje kamele. V preteklosti so tukaj nekaj mesecev na leto s kameljim mlekom preživeli le beduini plemena Rashid.


11. dan Jug Omana – Ubar – Nizwa

Še dve uri jutranjega off-roada in obisk kamel, nato pa se po slabem makedamu približujemo oazi, kjer naj bi se nekoč nahajal starodavni Ubar. Ubar, imenovan tudi puščavska Atlantida, naj bi bil legendarna postojanka karavan, ki so prenašale kadilo ‘Francincense’, nekoč vredno več kot zlato. Eno najbogatejših mest svojega časa, naj bi bilo zakopano globoko v puščavskem pesku.

Dolga povezovalna tura po puščavski avtocesti, ki nas pripelje nazaj na sever, v staro prestolnico Nizwo. Nizwa je pot v preteklost. Še v letih po drugi svetovni vojni je bila povsem nedostopna tujcem oz. nevernikom in v trdnem primežu lokalnega Imama. Ogledamo si staro notranjost mesta s slikovitimi tržnicami in trdnjavo, predvsem pa je Nizwa mesto, kjer res začutiš pravi arabski utrip Omana, prežet s ponosom nekdanjih ponosnih prebivalcev puščave.


12. dan Nizwa – Jebel Shams – Grand canyon (Wadi Ghul) – grad Jabrin – Nizwa

potovanje oman, hajarsko gorovje

Pogled proti vrhu Jebel Shamsa, spodaj pa Veliki kanjon Arabije, Wadi Ghul.

Premik iz puščave v Hajarske gore je popolni kontrast pokrajin in barv. Današnji cilj je Jebel Shams, pogorje, ki postreže z najvišjo goro Omana (Shams, 3009 m) in dih jemajočim Wadi Ghulom, ‘Velikim kanjonom Arabije’. Prehodimo vršni del Jebel Shamsa s pogledom na sam vrh na 3009 m.

Popoldne se vračamo v Nizwo mimo Jabrina, najlepšega gradu Omana, ki paše tudi v UNESCO-vo svetovno dediščino.


13. dan Nizwa – Muscat

Dopoldan si vzamemo čas za individualno raziskovanje Nizwe. Kdor želi se lahko z vodnikom odpravi na krajši izlet do starodavne vasi Misfad Al Abreydeen, ki je zgrajena iz blata. Vklesana je v hrib in obdana z rajskimi palmovi vrtovi, kjer rastejo tudi mangovci, papaja in diši po jasminu. Tukaj lahko občudujemo ‘faladž’, starodavni omanski sistem namakanja, umeščen tudi v UNESCO kulturno dediščino.

Nato pa se odpravimo nazaj proti Muscatu, kjer se v popoldanskem soncu blešči velika mošeja sultana Qaboosa. Impresivna zgradba je narejena iz najboljšega indijskega peščenjaka in se ponaša z drugo največjo perzijsko preprogo na svetu.

Potovanje zaključimo z večerjo v Muscatu, nato vrnemo terenska vozila in se poslovimo od Omana.


14. dan Povratek v domovino

Prihod nazaj v Slovenijo.


Utrinki s potovanja


Sem (priznam) razvajena backpackerka in najraje potujem v lastni režiji, a vendar sem se zaradi drugačnega programa tokrat odločila potovati organizirano…
Andreja Turk
O-man, O-man. Minilo je 5 dni od povratka v Slovenijo, a me misli še vedno večkrat dnevno odpeljejo nazaj v to čudovito deželo. Težko je na kratko povzeti vse vtise, doživetja in lepote države. A ravno to je čar Omana, katerega preprosto moraš doživeti. Sem (priznam) razvajena backpackerka in najraje potujem v lastni režiji, a vendar sem se zaradi drugačnega programa tokrat odločila potovati organizirano, pod okriljem agencije. In ja, iskrena bom, imela sem kar nekaj pomislekov, od tega kakšni so preostali popotniki, kakšno bo vodenje, kaj in kolikokrat bomo jedli, ali bo prostor in čas zame,… pa vendar so se že prvi dan razblinili vsi pomisleki. Potovanje so dodatno popestrili sopotniki in vodniki z ogromno dobre volje, pozitivne energije, smeha, pristnosti, hudomušnosti, nagajivosti in še bi lahko naštevala. Skupaj smo doživeli ogromno dogodivščin, delili zgodbe in debatirali o zanimivih temah (npr. sedaj tudi moški vedo vse in še več o menstrualnih skodelicah) :). O vseh naših prigodah bi lahko posneli komedijo leta z naslovom »1001 dogodivščina Omana«, ki doživi svoj vrhunec s prizorom v katerem Luka kot oryx teče za svoje življenje navzgor po skalah z rolico toaletnega papirja v roki - pravi filmski material za Oskarja :D. Največkrat pa me je navdušila prečudovita, prvinska in nedotaknjena narava Omana ter njegova popolna mirnost - stran od vsakdanjega ritma in kaosa zahodnega sveta. Jutranja meditacija na vrhu sipin še pred sončnim vzhodom, ko je najglasnejši zvok, ki ga slišiš lastno dihanje in ko se zaveš kako majhen si, ko postaneš eno z naravo. Oh, in kdo bi lahko pozabil na kramljanje s sopotniki ob večernem tabornem ognju sredi puščavskih sipin, ležanje na vročih puščavskih tleh s pogledom na številne zvezde in utrinke. Preprosto magično in nepozabno. Shukraan VSAKEMU posebej za vse kar smo skupaj doživeli in upam, da se kmalu ponovno srečamo.

Info

Zakaj z nami?

 • Specialisti za Oman in puščavska potovanja z odličnim poznavanjem arabske kulture, zgodovine in politike.
 • V Omanu gremo kot edini organizator v edinstveno in odmaknjeno puščavo Rub Al Khali – Empty Quarter, ki je eden najlepših koncev na planetu.
 • Pionirji ekspedicij v libijski, alžirski in omanski puščavi z odličnimi in izkušenimi vodniki.
 • 30 let taborniških izkušenj in življenja v divjini.
 • Priskrbimo kamping opremo, od udobnih šotorov (180 cm širine), mehke podloge za spanje, kuhinjska oprema, gorilniki itd.
 • Najemamo najboljše terenske avtomobile pri zanesljivem lokalnem partnerju in imamo posebno avtomobilsko zavarovanje za off-road, ki ga pri običajnem rent-a-caru ne dobiš.
 • Skrbno izdelani protokoli varnosti; imamo set  satelitskih telefonov, GPS naprave, topografski zemljevidi, prav tako pa v puščavi  tudi dodatni džip z beduinskim ekspertom – vodnikom, ki je tudi mehanik.
 • Dodatna oprema za off-road in varno vožnjo po divjini: posebne vlečne vrvi in ‘recovery boards’ za spravit džip ven iz peska. Lopata, gasilni aparat, deflatorji, rezervni tanki za bencin, reflektorji.
 • Ker poznamo vse, kar potrebujete za preživetje v puščavskem svetu.

Tip potovanja

ikona

Potovanje po Omanu je zasnovano kot udobna ekspedicija. Pri našem zanesljivem partnerju najamemo kvalitetna terenska vozila, ki jih vozimo sami. Večino časa spimo v šotorih in si kuhamo sami.

V našem skladišču v Omanu imamo šotore in ostalo kamping opremo plus kuhinjske pripomočke, tako da za kampiranje potrebujete le spalno vrečo. V Muscatu, se v mednarodnih supermarketih oskrbimo s prvovrstno hrano, od ‘organic’ riža, muslijev, testenin, kvinoje,  pa do široke palete sadja in zelenjave. Dan ponavadi začnemo s sveže skuhano kavo in arabskim čajem, musliji ali granolo s tropskim sadjem in mandljevim mlekom, jajčka z avokadom in sirom itd. Za kosila si naredimo testeninske solate, rižote, sendviče, za večerjo pa kombinacijo vegi in mesnih dobrot.

Vsekakor je dobro poskrbljeno tako za vegetarijance kot tiste, ki radi pojejo tudi kakšen dober kos mesa. Namreč, naši beduinski vodniki so mojstri žara, s svežim mesom pa se bomo lahko oskrbovali sproti.

Potovanje je primerno za vse, ki radi aktivno raziskujete svet, ste prilagodljivi in vas ne moti spanje v šotoru. Lastno vozilo nam da kar precej udobja, tako da za to puščavsko pustolovščino ne potrebujete posebne kondicije. Seveda pa bo možno vsak dan tudi kar nekaj hoditi, od izletov v wadije (kanjone) do trekinga in pohodništva v puščavi (neobvezno v popoldanskih urah). Puščava Rub Al Khali oz. Empty Quarter je tudi pravi raj za fotografe.

Ne glede na to, da bomo vmes vozili tudi po čisto pravi divjini, je to potovanje primerno tudi za družine z otroki (nekje od 6 let naprej).

Kampe si bomo postavljali sproti in večere preživljali ob tabornem ognju. Ponavadi imamo s sabo tudi kitaro oz. prisluhnemo čarobnemu zvoku lutnje izpod rok našega Ibrahima.  Vedno imamo zadostne zaloge vode in celo prenosni tuš z dovolj zasebnosti, za tiste, ki brez tega absolutno ne morejo oz. tukaj damo prednost predvsem predstavnicam nežnejšega spola.

Radi bi poudarili, da so največji čar Omana prav lepote neokrnjene narave, ki jo dandanes vedno težje najdemo. Džip in šotor nam ponudita popolno svobodo pri raziskovanju tega dela Arabskega polotoka, od visokih Hajarskih gora in globokih kanjonov napolnjenih s toplo turkizno vodo, do zelenih oaz in neskončnih plaž Indijskega oceana. Prav tako, pa obiščemo glavne kulturne znamenitosti dežele in imamo pristni stik z domačini.

Vrhunec potovanja je vsekakor odmaknjena, a neskončno lepa in precej nedostopna puščava Rub Al Khali oz. Empty Quarter. Le ta je tudi naš glavni cilj. Kar nekaj kilometrov bomo naredili tudi terenske vožnje (off-road), ki je ponavadi za večino udeležencev glavna poslastica. Vozimo počasi v konvoju, poleg tega imamo s sabo izkušenega beduina, ki nam lahko kadarkoli pomaga pri premagovanju tehnično bolj zahtevnih odsekov (beri: sipine in globok pesek). Kar se tiče varnosti bi izpostavili naše odlično poznavanja območja, GPS trase, dvojni komplet GPS naprav, satelitski telefon, vožnjo v konvoju in ostale ekspedicijske veščine za varno in udobno življenje v naravi. Posebej velja poudariti, da imajo naša terenska vozila posebno zavarovanje za vožnjo v divjini, ki ga ostala vozila nimajo (tista, ki se najamejo na letališču).

Za več informacij o puščavskih ekspedicijah odgovarjamo tudi na blogu – Oman: Od žensk za ženske.


Nočitve

ikona

Na začetku in koncu potovanja spimo v hotelu. Večino noči pa spimo v šotorih v divjini, sredi izjemno lepe narave, kar je tudi glavni čar potovanja. Udobne šotore (180 cm širine za 2 osebi) priskrbi TrekTrek. Prav tako ostalo kamping opremo in mehke podloge za spanje. Temperature ponoči na potovanju se večinoma gibljejo nekje med 10 in 20 stopinj. Priporočamo spalne vreče, z ekstremom nekje pri 0 stopinjah. S sabo imamo prenosni tuš, prav tako pa se pogosto kopamo v morju in tolmunih s toplo vodo (nad 25 stopinj).


Število udeležencev

ikona

Število udeležencev je omejeno na 20 oseb, minimalno število je 8.


Vizum

ikona

Za obisk Omana je potrebna viza. Lahko si jo uredite sami na elektronski povezavi: https://evisa.rop.gov.om/home. Točna navodila za izpolnitev vize vam bomo posredovali na sestanku pred odhodom na potovanje. Cena turistične vize za Oman je 20 OMR, kar je približno 45 EUR in vam omogoča mesec dni potovanja po Omanu. Pri vizi za Oman je pomembno tudi to, da si je ne uredite ‘prekmalu’, ker vam v takem primeru lahko poteče še preden sploh vstopite v državo. Za potovanje v Oman je potrebno imeti potni list, ki ima vsaj še 6 mesecev veljavnosti ob vstopu v državo.

Mogoče velja še omeniti, da je potrebno biti pozoren, v kolikor potuješ tudi v omansko eksklavo Musandam. Za obisk tega polotoka namreč potrebuješ multiple-entry vizo.

Pogoji za vstop v Oman povezani s COVID-19: Za vstop v Oman je potrebno biti polno cepljen (2 odmerka cepiva Pfizer BioNTech, Astrazeneca, Sputnik, Sinovac, Moderna in Sinopharm oz. 1 odmerek cepiva Johnson & Johnson). Od prejema zadnje doze cepiva mora preteči vsaj 14 dni. Izjema so potniki do dopolnjenega 18 leta, ki za vstop v Oman ne potrebujejo biti cepljeni. Vsi potniki morajo pred vstopom v Oman imeti negativni izvid PCR testa, ki ni starejši od 72 ur. Več informacij: https://www.omanair.com/om/en/travel-advisory-covid-19-coronavirus-outbreak


Cepljenje in bolezni

ikona

Oman je zelo čista država, z dobro infrastrukturo, ki vključuje tudi kvalitetne bolnice z angleško govorečim osebjem.

Priporočamo cepljenje proti Hepatitisu A (tri tedne pred potovanjem). Prva injekcija nam omogoča enoletno zaščito, če pa se po enem letu cepimo še enkrat, smo brez skrbi vsaj 10 let.

Za najbolj aktualne zdravstvene informacije svetujemo, da obiščete Nacionalni inštitut za javno zdravje, Zaloška 29, Ljubljana, telefon: (01) 586 39 18, www.zdravinapot.net.

Pogoji za vstop v Oman povezani s COVID-19: Za vstop v Oman je potrebno biti polno cepljen (2 odmerka cepiva Pfizer BioNTech, Astrazeneca, Sputnik, Sinovac, Moderna in Sinopharm oz. 1 odmerek cepiva Johnson & Johnson). Od prejema zadnje doze cepiva mora preteči vsaj 14 dni. Izjema so potniki do dopolnjenega 18 leta, ki za vstop v Oman ne potrebujejo biti cepljeni. Vsi potniki morajo pred vstopom v Oman imeti negativni izvid PCR testa, ki ni starejši od 72 ur. Več informacij: https://www.omanair.com/om/en/travel-advisory-covid-19-coronavirus-outbreak


Vreme

ikona

Najboljša sezona za obisk Omana je med oktobrom in marcem. Čez dan so v puščavi poletne temperature med 20 in 35 stopinj Celzija. Ponoči pa lahko temperatura pade na 10 stopinj Celzija.


Potrebna oprema

ikona

Natančen seznam opreme udeleženci dobite na skupnem srečanju, ki bo dobre tri tedne pred potovanjem. S seboj boste potrebovali udobno obutev in nekaj opreme za kampiranje (svojo spalno vrečo, šotore in podlogo za spanje pa priskrbimo mi).


Valuta

ikona

Uradna valuta je omanski rial (OMR). Tečaj (september 2021): 1 EUR = 0,45 OMR. V menjalnicah lahko brez problema menjate Eure. Priporočamo tudi dvig gotovine na bančnih avtomatih z debetno bančno kartico ali Viso Electron, ki vzame najmanjšo bančno provizijo. Denar v Omanu se splača menjati v nakupovalnih centrih, ker je tam tečaj ponavadi bolj ugoden kot na turističnih točkah Muscata.


Pomembne informacije

ikona

Potovanje Oman se začne v hotelu v Muscatu, kjer vas pričakujemo najkasneje 2. dan zjutraj (letala pristajajo v Muscatu običajno med 6. in 7. uro zjutraj). Potovanje se konča v Muscatu 13. dan proti večerju s predajo avtomobilov. Nato se glede na vaš urnik leta odpravite na letališče, v hotel ali mesto. Prevozi iz letališča do hotela in nazaj na letališče niso vključeni v ceno.

Letalske karte niso vključene v ceno potovanja, uredite si jih sami, z veseljem pa vas mi napotimo k agenciji, ki ureja letalske karte. Priporočamo let Turkish airlines, saj njihov urnik sovpada z našim programom, prav tako imajo v Istanbulu možnost, da v povratku opravite PCR test v kolikor bi bil potreben za povratek domov. Na voljo so leti iz Ljubljane in Zagreba.


Država

Ime države: Oman


Glavno mesto: Muscat


Uradni jezik: Arabščina


Časovni pas: GMT + 4 h


Sosednje države: Na severozahodu meji na Združene arabske emirate, na zahodu na Savdsko Arabijo ter na jugozahodu na Jemen.


Več o deželi: Potovanje Oman

Blog: Oman – od žensk za ženske


Cena

Cena potovanja je 1550 EUR + letalska karta.


V ceno je vključeno:

 • najem terenskih vozil z zavarovanjem za off-road vožnjo,
 • dodatna oprema za džipe: rezervne posode za gorivo, vlečna vrv, kompresor za polnjenje gum, deflatorji, ‘recovery board za pesek’…
 • navigacijska in komunikacijska oprema (gps, topo zemljevidi, satelitski telefon),
 • lokalni vodniki po programu in lokalni puščavski ekspertni vodnik za Rub Al Khali,
 • 4x nočitve z zajtrkom v popotniškem hotelu (Muscat in Nizwa),
 • spanje v prostornih kvalitetnih šotorih z udobno podlogo (priskrbimo mi),
 • komplet kamping oprema za kuhanje,
 • vstopnine po programu,
 • skupinsko zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris z dvojnim kritjem,
 • slovenski vodja potovanja,
 • organizacija in izvedba potovanja.

V ceno ni vključeno:

 • povratna letalska karta do Omana,
 • prevoz do letališča v Evropi in nazaj,
 • prevoz iz letališča v Muscatu do hotela in nazaj na letališče,
 • gorivo (1 liter = 0,45 eur), ki se razdeli med potnike v džipu (okoli 65 EUR na osebo v kolikor so v džipu 4 potniki),
 • hrana in pijača (razen zajtrk v hotelu – Muscat in Nizwa),
 • vizum (cca. 45 EUR / 20 OMR),
 • napitnine.

Način plačila

Pred prijavo na potovanje nujno preverite najnovejše pogoje za vstop v Oman (COVID-19).

Ob prijavi na potovanje je potrebno vplačilo prijavnine 300 eur na osebo; preostanek je potrebno vplačati do 21 dni pred odhodom.

Vsem, ki ste z nami potovali že vsaj 2-krat, vam pri vsakem naslednjem daljšem potovanju priznamo popust v višini 70 EUR.

Cena potovanja se lahko naknadno spremeni, če pride do spremembe tečaja tujih valut ali spremembe cen prevoznikov, in sicer na način, kot je določeno v V. točki splošnih pogojev.


Prijava na potovanje Oman

Pogoji za vstop v Oman povezani s COVID-19: Za vstop v Oman je potrebno biti polno cepljen (2 odmerka cepiva Pfizer BioNTech, Astrazeneca, Sputnik, Sinovac, Moderna in Sinopharm oz. 1 odmerek cepiva Johnson & Johnson). Od prejema zadnje doze cepiva mora preteči vsaj 14 dni. Izjema so potniki do dopolnjenega 18 leta, ki za vstop v Oman ne potrebujejo biti cepljeni. Vsi potniki morajo pred vstopom v Oman imeti negativni izvid PCR testa, ki ni starejši od 72 ur. Več informacij: https://www.omanair.com/om/en/travel-advisory-covid-19-coronavirus-outbreak

Število udeležencev je omejeno na 20 oseb, minimalno število je 8. Po želji nudimo tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja (potrebno skleniti ob vplačilu prijavnine!).

Prijave in dodatne informacije: v agenciji TrekTrek, Kersnikova 5, Ljubljana, po telefonu (01) 425 13 92, na GSM 031 742 781 ali po e-pošti: [email protected]

V kolikor se po objavi tega programa posamezni pogoji spremenijo, bo TrekTrek potnika o tem pisno obvestil ob prijavi na potovanje.
Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki? more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zapri