Kirgizija – treking

Glavne značilnosti potovanja

 • Treking Kirgizija – to so prave nomadske počitnice v Centralni Aziji. Spoznavanje edinstvene kulture kirgiških nomadov, od gora do stepskih prostranstev.
 • 5-dnevni treking v pogorju Jety Oghuz in turkizno jezero Ala Kul.
 • Dvodnevno potovanje s konji in spanje v jurtah.
 • Obisk toplih vrelcev sredi nomadskega paradiža Arashan.
 • Preplet kultur islamske Azije, nekdanje Sovjetske zveze in pisane Kitajske.
 • Ogled Tash Rabata, enega najlepše ohranjenih karavanserajev oz. starodavnih postojank na Svilni poti.
 • V osrčju doline Susamir si ogledamo konjsko igro Ulak tartysh, kjer dve ekipi na konjih poskušata spraviti kozo v nasprotnikov gol.
 • Jezero Issyk Kul, biser Centralne Azije in drugo največje gorsko jezero na svetu (takoj za Titicaco).
 • Rdeča gorska pokrajina Skazka, ki ji pravijo tudi The Grand Canyon Kirgistana.
 • Eksotika post-komunističnega Biškeka, glavnega mesta Kirgizije.
Treking Kirgizija Treking Kirgizija
Termini potovanja
 • Zbiramo informativne prijave
Trajanje
15 dni

Cena
1090 EUR + letalska karta

Program po dnevih

1. danLet proti Biškeku
2. danBiškek
3. danJezero Issik Kul
4. danTreking
5. danTreking (prelaz Telery)
6. danTreking (jezero Ala Kul)
7. danTreking (Altyn Arashan topli vrelci)
8. danKarakol
9. danKarakol - Naryn
10. danKaravanseraj Tash Rabat
11. danTreking s konji (Song Kul)
12. danTreking s konji (Song Kul)
13. danTekma Ulak Tartysh
14. danBiškek
15. danPovratek domov

Podroben program potovanja

1. DAN Polet proti Kirgiziji

Polet proti Biškeku iz Ljubljane ali bližnjih letališč.


2. DAN Biškek

V zgodnjih jutranjih priletimo v Biškek, glavno mesto Kirgizije. Nastanimo se v hotelu, nato pa začnemo z raziskovanjem mesta. Post-komunistična eksotika mesta se začne na stari Sovjetski ulici, ki slovi po največjem številu menjalnic v mestu. Takoj za vogalom imamo možnost okusiti najboljše domače »nudle Lagman« v Aziji. Nasmejane babuške se smukajo naokoli restavracije in krožijo z dobrotami, ki romajo na našo mizo, dišeče začimbe pa pričarajo pristni pridih Centralne Azije. Sledi raziskovanje osrednjega dela mesta. Sprehodimo se mimo mogočnega kipa Lenina, ki še vedno kaže na preteklo zgodovino Biškeka, ne uide nam niti slavni heroj Manas. Vrvež pešcev, hitro hitečih mini busov imenovanih maršrutka in počasnih starih trolejbusov nas spremlja vse do pisanega labirinta glavnega Osh bazarja. Večer zaključimo v domačem »sovjetsko-kirgiškem bar-stanovanju«, ki s svojim šarmom poskrbi za pravo lokalno zabavo.


3. DAN Jezero Issik Kul

S privat mini-busom se bomo odpravili na pot ob prelepem jezeru Issyk Kul, ki ga obdajajo barvite in raznolike gore. Z nadmorsko višino 1608 m je drugo največje gorsko jezero na svetu (takoj za jezerom Titicaca v južni Ameriki). Z razlogom mu pravijo biser Centralne Azije, saj resnično fascinira s svojo razsežnostjo in lepoto. Ustavimo se v jurti na plaži ob jezeru, kjer nam domačinka pripravi lokalne specialitete. Še posebno okusni so lokalni zavitki momo, ki jih poplaknemo z domačim čajem ali pa vrčkom sveže varjenega piva.
Issy Kul v domačem kirgiškem jeziku pomeni »vroče jezero«, saj nikoli ne zamrzne, navkljub visokim zasneženim goram, ki ga obdajajo. Pot nadaljujemo proti rdečim goram Skazka, ki jim domačini pravijo kar The Grand Canyon of Kyrgyzstan. Po krajšem sprehodu nadaljujemo pot v mestece Karakol, kjer nas čaka nastanitev in dobra večerja v prijetni lokalni restavraciji ob zgodbah lastnika Vladija in navihane hčerke Sai-Kal.


4. DAN Treking Kirgizija

Tu na koncu doline Cvetov nas je po zabavni vožnji odložil kirgizijski voz. Začetek trekinga se počasi začne.

Tu na koncu doline Cvetov nas je po zabavni vožnji odložil kirgizijski voz. Začetek trekinga se počasi začne. Foto: Aleksandar Gospić

Izhodišče za 5 dnevni treking po Kirgiziji bo vasica Jeti Oguz. Ime vasice v prevodu pomeni Sedem bikov saj se ponosno ponaša s sedmimi rdečimi gorami v ozadju. Naše izhodišče za treking je na višini 2200 m. Hodimo mimo slikovitih jurt po dolini Tsvetov (cvetov) in se pri domačinih okrepčamo z lokalno pijačo Kumis. Kumis se postreže iz velikega čebra in predstavlja družaben dogodek v jurti. Ob taki priložnosti Kirgizi zelo radi postrežejo domač kruh in ribezovo/marelično marmelado. Za naš vzpon do prvega tabora hodimo približno 5 ur in naredimo 1020 m vzpona. Spremljajo pa nas nosači, ki nosijo našo opremo za kampiranje v divjini. Pot nas s počasnim vzponom pelje ob vodi, po zelenih planotah med pastirskimi čredami. Zadnji del poti se bolj strmo vzpne in do baznega tabora se v dobri uri pošteno prepotimo. Taborimo na prečudoviti točki obdani s pogledi na strme vrhove. Taborimo na višini okoli 3280 m.  V taboru nas pričaka dobra topla večerja, ki jo skuha naš lokalni kuhar. Mi pa medtem naredimo še nekaj dodatnega sprehoda in višinske razlike za lažji spanec. Spimo v šotorih, ki jih priskrbi naša lokalna ekipa, za dodatno udobje pa poskrbi tudi velik kuhinjski šotor.


5. DAN Treking (prelaz Telery)

Prelep skriti kotiček in prva noč na trekingu s prijatelji svizci okoli šotorov.

Prelep skriti kotiček in prva noč na trekingu s prijatelji svizci okoli šotorov. Foto: Aleksandar Gospić

Po zajtrku nadaljujemo treking proti prelazu na 3570 m. To je edini strm vzpon današnjega dne in je poplačan s prelepimi pogledi na zasnežene gore, ki mogočno kukajo izza oblakov. Pot se nato vije v prijetnem spustu delno po skalnatem terenu mimo mogočne in bobneče reke Ajutor, kjer nam pokrajino krasijo črede divjih konj, grmičevje v vijolično modrih odtenkih ter zelenice posute s cvetočo Planiko. Zadnji del spusta skozi iglasti gozd, nas ponovno pripelje do jurt in domačinov, ki v poletnih mesecih radi nabirajo gobe in se grejejo ob domačem ognjišču. Ta dan se na pohodu hodi približno 8 ur in naš tabor se nahaja v dolini Karakol na končni višini 2500 m. Tokrat postavimo tabor v bližini lokalnega šotora – jurte, kjer se v velikem kotlu vedno kuha kaj dišečega. Večer preživimo v družbi domačinov, starih znancev naše Barbare.


6. DAN Treking (jezero Ala Kul)

Skoraj nadnaraven in zagotovo prečudovit pogled med vzpenjanjem po zavitih meliščnih poteh do vrha.

Skoraj nadnaraven in zagotovo prečudovit pogled med vzpenjanjem po zavitih meliščnih poteh do vrha. Foto: Aleksandar Gospić

Vrhunec treka je vzpon do dih jemajočega turkiznega jezera Ala Kul, ki leži na 3560 m. Naš dan se začne skozi adrenalinski del podrtega smrekovega gozda do lesene koče Sirota, kjer si ob čisti ledeniški reki privoščimo počitek. Vzpon do jezera je od tu dalje veliko bolj strm in pot nas pelje po skalnem terenu ter melišču kjer na koncu le zagledamo turkizno jezero, ki se skriva za prelazom. Ob jezeru se sprehodimo do ledenika, najpogumnejši pa skočimo še v jezero in se pošteno osvežimo. Taborimo ob jezeru in dan preživimo v objemu mogočnih gorovij Palatka (5020 m), Djigit (5200 m) in Karakol (5120 m). Po 6 urah hoje in premaganem vzponu višinske razlike za 1040 m se prileže počitek. Dan zaključimo v kampu, kjer si ob jezeru na 3560 m postavimo šotore ter uživamo ob čaju in fascinantnem sanjskem okolju.


7. DAN Treking (Altyn Arashan topli vrelci)

V jurti je vedno veselo. Miza je polna, saj "stalnica" nikoli ne razočara. Potovanje Kirgizija, gostoljubje.

V jurti je vedno veselo. Miza je polna, saj “stalnica” nikoli ne razočara. Prijazna gospodinja nam po vsem tem postreže še z obilno večerjo. Foto: Aleksandar Gospić

Dan začnemo s počasnim 2 urnim vzponom po uhojeni potki na prelaz Alakul (3890 m), kjer še zadnjič zaobjamemo lepote Ala Kula in se počasi spustimo preko pobočja Keldike proti Altyn Arashanu. Sestop in spust iz prelaza je svojevrstno doživetje in prava pustolovščina, saj se spustimo po melišču. Pot čez travnike in gozdove po zanimivi pokrajini pa nas po celodnevnih 8 urah hoje le pripelje do našega toplega in zasluženega počitka. Preko prečkanja hrumeče reke, spusta preko zelenic in gozda pridemo na cilj v vasico Altyn Arashan (2470 m). Na cilju nas čakajo vroči vrelci Arashan, kjer sprostimo utrujene mišice v uživaškem namakanju v blagodejni kopeli. Tokrat spanje v šotorih zamenjamo za spanje v udobni jurti, da doživimo pravi čar nomadske Centralne Azije in se pocrkljamo z domačo večerjo.


8. DAN Vrnitev v Karakol

Potovanje Kirgizija. Ko v udobju domačega doma naša zvesta prijateljica poskrbi za neverjeten in razkošen zajtrk.

Ko v udobju domačega doma naša zvesta prijateljica poskrbi za neverjeten in razkošen zajtrk. Pa to še ni vse, to je šele začetek. 🙂 Foto: Aleksandar Gospić

Pot nas za dobri dve uri hoje popelje še čez zadnji del trekinga, do končne točke (2180 m), kjer nas počaka prevoz do Karakola. Namestitev v popotniškem hotelu, dobro kosilo in ogled mesta (Prejevalski muzej, Dungan mošeja in stara cerkev). Skočimo še na lokalni bazar in si privoščimo kavo s pravim popotniškim vzdušjem v eni izmed boljših kavarnic na poti.


9. DAN Pot iz Karakola proti Narynu

Pot iz Karakola nas tokrat vodi okoli jezera Issyk Kul. Severni del poti je bil mnogo let znan kot čudovit predel za oddih za marsikatere trgovce na Svilni poti, ki so prečkali zemljo iz Kitajske proti Kazahstanu. Danes je tam močno razvit počitniški turizem. Južni del pa je bolj divji, pristen in rezerviran za domačine s prelepimi kotički za razigran počitek. Na poti se tudi mi ustavimo in zmočimo v jezeru, za katerega domačini pravijo, da je dovolj toplo za poletne vragolije. Nato potujemo naprej preko Kočkorja v pokrajino nomadov, ki so tukaj prebivali stoletja, v času ruske okupacije pa so bili primorani se seliti v mesta.  Kljub temu pa bomo na tej poti lahko občudovali številne jurte in vagone, ki še danes nudijo prebivališča pastirskim družinam. V tem predelu se pokrajina tako slikovito spreminja, da je vožnja pravi užitek, kot da bi menjali državo, ne le provinco. Nočitev v Narynu, kjer nas po celodnevnem počitku prijazni domačini sprejmejo v svoja stanovanja.


10. DAN Karavanseraj Tash Rabat

V zgodnjih jutranjih urah se odpravimo proti Tash Rabatu. Jug države počasi postane pravo nasprotje severa. Kirgiška kultura je bogata in različna. Kljub temu, da prevladuje nomadstvo, se v tem predelu opazi agrikulturna obdelava zemlje. Na poti se kot v filmu menja pokrajina, spremljajo nas gore v različnih odtenkih sive, bež in oranžne barve. Ni nenavadno, da je ta provinca navdušila celo Marca Pola. Spustimo se v predel, kjer nas čaka skrivnostna utrdba – karavanserai Tašh Rabat, ki je v 15. stoletju nudila zatočišče in dom karavanam trgovcev na Svileni poti. Velja za enega najlepše ohranjenih v goro izklesanih zgodovinskih karavanserajev z 31 sobanami. Dan bomo preživeli v okolici Tašh Rabata in se popoldan odpravili proti Kočkorju, kjer se tudi nastanimo. Sprejme nas družina, ki poskrbi da so naši želodčki polni, obraz pa nasmejan in žareč od različnih presenečenj. V objemu toplega doma in z domačini se res z lahkoto počutimo kot velika nomadska družina.


11. DAN Treking s konji (Song Kul)

Potovanje Kirgizija. Pokrajina okoli jezera Song kul je kot narisana za jahanje s konji. Čudovito je prijahati v jurte k domačinom, medtem ko te spremlja pogled na jezero v katerega se občasno zgrinjajo nevihte.

Pokrajina okoli jezera Song kul je kot narisana za jahanje s konji. Čudovito je prijahati v jurte k domačinom, medtem ko te spremlja pogled na jezero v katerega se občasno zgrinjajo nevihte. Foto: Aleksandar Gospić

Kirgizijsko pustolovščino najlepše doživiš na tradicionalni način jahajoč skozi kirgiške stepe posejane z nomadskimi šotori. S konji se odpravimo proti jezeru Song Kul. Fascinantna regija Tien Shan ponuja neskončne razglede s hrbta ujahanih in krotkih konj. Pet urna ježa mine zelo hitro, saj je travnata pokrajina kot nalašč ustvarjena za prvi dan mirne ježe. Vsega skupaj naredimo okoli 500 m. Nastanimo se v jurti pri domačinih, si ogledamo pridelavo kumisa in domačo peko kruha. Kdor želi pa lahko sodeluje tudi pri pripravi domačih rezancev za v juho. Hrana v jurtah je vedno bogata in neverjetno okusna. V okolici jurt še vedno poteka živahno pastirsko življenje, ki ga srečujemo tudi na poti.
Na trekingu Kirgizija je del poti s konji primeren za vsakogar, saj so naši kirgiški konji dobro ujahani, premikamo pa se s tempom podobnim hoji. Z nami bo kar nekaj konjskih vodnikov, tako da boste na svoj račun lahko prišli tudi bolj vešči jahači in sem ter tja malo zagalopirali. V kolikor komu ne prija ježa, lahko brez problema ta trek tudi prehodi.


12. DAN Treking s konji (Song Kul)

Treking Kirgizija. Jurte. Potovanje

Slika pove več kot tisoč besed. To je Kirgizija in po našem mnenju tudi zmagovalna fotka iz našega zadnjega prenočevanja v jurtah. Foto: one and only: Aleksandar Gospić

Dan začnemo s svežim dišečim zajtrkom, kjer se topel kruh, mamljiva ponudba okusnih domačih marmelad in smetane kar stopijo v ustih. Čaka nas ježa čez prelaz Tuz Ashu (3400 m) z menjajočo pokrajino pod konjskimi kopiti. Po stopinjah nomadov preživimo čudovit dan z enkratnim razgledom na vrhu prelaza. Pot je prilagojena za naše štirinožne prijatelje z nami na njihovih hrbtih. Naredimo približno 500 m višinske razlike. Današnji dan je približno 4-5 ur ježe. Spustimo se proti drugemu največjemu jezeru Song Kul. Jezero leži na višini 3016 m  in se razprostira med dvema gorskima verigama. Čas za počitek, molžo kobil, skok v kristalno jezero in raziskovanje okolice, kramljanje ob čaju in kumisu dolgo v noč. Spanje v jurti pri domačinih, kjer nas čuvajo črede koz, ovčk in konjev. Proti jutru smo že pravi eksperti v prepoznavanju živalskih zvokov in njihovega gibanja v okolici.


13. DAN Tekma Ulak Tartysh

Treking Kirgizija. Potovanje. Jurte.

Treking Kirgizija. Foto: Aleksandar Gospić

Po zajtrku nas pričaka prevoz in pot nas popelje čez enega najlepših prelazov proti vasici Kyzyl Oi. Simpatična gorska vas leži ob reki in v njej prebivajo gostoljubni lokalci, ki nas sprejmejo v svoje domove. Tu nas čaka ogled starodavnih tradicionalnih tekem Ulak Tartysh, Er enish, Kyz Kuumai, Tyiyn emnei … Igre podobne polu, kjer nam igralci na konjih med divjo ježo pokažejo svoje dih jemajoče veščine. V prahu izpod konjskih kopit in nenavadno hiteči gneči na igrišču se vedno razvije klepet z domačini in prvinska izkušnja kirgiške gostoljubnosti.
Tokrat prespimo kar pri lokalnih družinah, ki nas sprejmejo odprtih rok in nas po domače razvajajo.


14. DAN Vožnja proti Biškeku

Počasi se začnemo vračati proti Biškeku. Prelazi, ki nas spremljajo na poti, veljajo med popotniki za »malo Švico« osrednje Azije. Zastoje na cesti povzročajo pastirske črede in prelepi razgledi, ki se vijejo mimo nas. V popoldanskih urah pridemo v Biškek. Čas za še zadnji skok na tržnico, nakupovanje spominkov in večerni ogled mesta. Če nam uspe, pa večer zaključimo v najslavnejšem kirgiškem baru.


15. DAN Vrnitev domov

V zgodnjih jutranjih urah odhod na letališče in polet proti domu.


Utrinki s potovanja


Info

Zakaj z nami?

 • Bogate izkušnje z organizacijo trekingov, tudi v Kirgiziji.
 • V Kirgiziji imamo izkušeno lokalno treking ekipo, ki nam priskrbi šotore, odličnega kuharja in vodnika, kakor tudi ostalo opremo (podloge za spanje, šotor jedilnica itd.).
 • Ne varčujemo tam kjer ni potrebno. Kirgizijo raziskujemo s privatnim minibusom in ne z javnim transportom. To je sicer malo dražje, vendar na ta račun prihranimo ogromno časa in posledično več vidimo. Spimo v udobnih popotniških hotelčkih, za pristno doživetje lokalnega utripa in kulture pa prespimo tudi v jurti, ali pa kar pri domačinih doma (home-stay).
 • Varnost je na prvem mestu. Sodelujemo s preverjenimi lokalnimi vodniki, na trekingu s konji imamo na skupino po tri konjske vodnike. Slovenski vodja potovanja ima za dodatno varnost s sabo še satelitski telefon v primeru kakršne koli urgence.
 • Zakaj pa se tja rada vrača naša Barbara, si lahko preberete v blogu.

Tip potovanja

ikona

Način potovanja je popotniški. V Kirgiziji je turizem še precej v povojih, zato se je včasih potrebno malo prilagoditi na njihov način življenjskega sloga. To pomeni, da je včasih potrebno malo počakati na kakšen prevoz ali postrežbo v restavraciji. Vendar ravno ta še vedno precejšnja ‘ne-turističnost’ naredi Kirgizijo prvinsko in zanimivo za potovanja.

Za prevoze na daljše razdalje uporabljamo privatni minibus (maršrutko) ali pa »mini-van« avtomobile za do 7 oseb. Na potovanjih tudi v mestnih jedrih čimveč hodimo in tako bolj intenzivno doživimo lokalno kulturo in utrip mesta.

Treking Kirgizija je namenjen spoznavanju ljudi in pokrajine, zato ne hitimo. Hodimo z zmernim tempom, v povprečju 5-7 ur dnevno. Postanke namenimo počitku, malici in fotografiranju. Poleg slovenskega vodje potovanja imamo še lokalne vodnike, tako da lahko hodite s svojim tempom. Spimo v šotorih, ki nam jih priskrbi lokalna treking ekipa. Prav tako je poskrbljeno za spalne podloge-armaflekse in pa za kuhinjski šotor, kjer smo tudi med skupnim druženjem zaščiteni pred različnimi vremenskimi vplivi. Z nami gredo izkušeni lokalni vodniki in odličen kuhar.

Treking s konji je namenjen uživanju v naravi, pogovoru z mimoidočimi pastirji in pristnem doživetju nomadske Kirgizije. Ne hitimo. Konji so dobro ujahani, krotki in ubogajo enostavne ukaze (pojdi in stoj). Spremljali nas vsaj štirje domačini (lastniki konj), ki skrbijo za varnost (tempo jahanja, osedlavanje, razsedlavanje, privez, raztovarjanje, pomoč pri ježi, usmerjanje). Za jahanje niso potrebne predhodne izkušnje, naš tempo bo primerljiv s hitro hojo. V kolikor kdo ne želi jahati, lahko dnevno etapo brez težav tudi prehodi. Na svoj račun pa pridete tudi izkušeni jahači. Sem in tja se lahko z enim izmed vodnikov odcepite in poizkusite tudi hitrejšo ježo v galopu.


Nočitve

ikona

V mestih spimo v udobnih popotniških hotelih z dvoposteljnimi sobami (tuš, WC). Na trekingu spimo v šotorih, ki jih priskrbi lokalna ekipa, včasih pa tudi v jurtah. V manjših vaseh v odmaknjenih koncih Kirgizije so včasih na voljo le bolj osnovne nastanitve, tako enkrat ali dvakrat pride v poštev tudi triposteljna soba. Za bolj doživet stik z lokalno kulturo, pa nas v svoj dom sprejmejo tudi prijazne družine (tako imenovani home-stay).


Število udeležencev

ikona

Število udeležencev za treking Kirgizija je omejeno na 14 oseb, minimalno število je 6. Tudi pri manjši skupini (pod 10 oseb) ne računamo doplačil. Majhna skupina nam omogoča večjo prilagodljivost in mobilnost na poti.


Vizum

ikona

Vizum za Kirgizijo ni potreben. Vstop v državo je brezplačen, le z žigom v potni list. To bomo pridobili na letališču v Biškeku. Za to boste potrebovali dve prazni strani v potnem listu.


Cepljenje in bolezni

ikona

Obveznih cepljen za vstop v državo ni. Priporočamo cepljenje proti Hepatitisu A (tri tedne pred potovanjem). Prva injekcija nam omogoča enoletno zaščito, če pa se po enem letu cepimo še enkrat, smo brez skrbi vsaj 10 let.

Za najbolj aktualne zdravstvene informacije svetujemo, da obiščete Nacionalni inštitut za javno zdravje, Zaloška 29, Ljubljana, telefon: (01) 586 39 18, www.zdravinapot.net.


Vreme

ikona

V mestih in nižinskem delu lahko pričakujemo prave poletne temperature, saj so poletni meseci bolj sušno obdobje. V goratem predelu pa se vreme hitro spreminja. Predvsem ponoči se ohladi, zato obstaja možnost dežja ali snega.


Potrebna oprema

ikona

Za treking so potrebni udobni pohodniški čevlji, topla spalna vreča in nepremočljiva gore-tex jakna. Natančen seznam opreme udeleženci dobite na skupnem sestanku, ki bo tri tedne pred potovanjem. Zaradi lažje mobilnosti (treking s konji) je priporočljivo potovati z nahrbtnikom ali potovalno torbo in ne s kovčki.


Valuta

ikona

Uradna valuta je kirgiški som. Tečaj (september 2019): 1 EUR = 77 SOM.


Država

Ime države: Kirgizistan


Glavno mesto: Biškek


Uradni jezik: Kirgiščina in Ruščina


Časovni pas: GMT + 6 h


Sosednje države: Na vzhodu meji na Kitajsko, na severu na Kazahstan, na jugozahodu na Tadžikistan ter na zahodu na Uzbekistan.


Cena

Cena potovanja je 1090 EUR + letalska karta.


V ceno je vključeno:

 • prevozi po programu (brez letalske karte),
 • nočitve v popotniških hotelih, brez lokalne kategorizacije, šotorih, jurtah in enkrat pri domačinih doma (home stay),
 • 5-dnevni treking,
 • 2-dnevni treking s konji,
 • vstopnine po programu,
 • organizacija in izvedba potovanja.

V ceno ni vključeno:

 • letalska karta do Biškeka,
 • prevoz na letališče v Evropi in nazaj,
 • prevoz iz letališča v Biškeku do hotela in nazaj,
 • hrana in pijača (10-15 EUR na dan),
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,
 • doplačilo za enoposteljno sobo (kjer je to mogoče), ki znaša 150 EUR,
 • napitnine.

Način plačila:

Ob prijavi na potovanje je potrebno vplačilo prijavnine 600 eur na osebo; preostanek je potrebno vplačati do 45 dni pred odhodom. Svetujemo, da počakate z nakupom letalske karte, do potrditve odhoda.

Vsem, ki ste z nami potovali že vsaj 2-krat, vam pri vsakem naslednjem daljšem potovanju priznamo popust v višini 70 EUR.

Cena potovanja se lahko naknadno spremeni, če pride do spremembe tečaja tujih valut ali spremembe cen prevoznikov, in sicer na način, kot je določeno v V. točki splošnih pogojev.


Prijava na potovanje

Prijaviti se je potrebno vsaj mesec dni pred začetkom potovanja. Po želji nudimo tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja (potrebno skleniti ob vplačilu prijavnine!).

Število udeležencev je omejeno na 14 oseb, minimalno število je 6. Tudi pri manjši skupini (pod 10 oseb) ne računamo doplačil.

Prijave in dodatne informacije: v agenciji TrekTrek, Kersnikova 5, Ljubljana, po telefonu (01) 425 13 92, na GSM 031 742 781 ali po e-pošti: [email protected].

V kolikor se po objavi tega programa posamezni pogoji spremenijo, bo TrekTrek potnika o tem pisno obvestil ob prijavi na potovanje.


Prispevki Kirgizija:

Blog: Kirgizija – zakaj na potovanje v Centralno Azijo

Blog: Zakaj se rada vračam v Kirgizijo
Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki? more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zapri