Filipini

Glavne značilnosti potovanja

 • Potovanje Filipini – odbito in doživeto!
 • Riževe terase Banaue – osmo čudo sveta. Treking na severu Luzona.
 • Hipi, odštekana gorska postojanka Sagada in dvodnevni trek, kjer prespimo v toplicah.
 • Odmaknjena provinca Kalinga, kjer živijo še zadnje umetnice plemenskih tetovaž.
 • Mini tridnevna ekspedicija z morskimi kajaki na tropskem otoku Coron. Primerno tudi za razvajene uživače, ker bo zraven podporni čoln. Definitivno vrhunec potovanja!
 • El Nido, eden najlepših arhipelagov na svetu z neverjetno morsko pokrajino.
 • S snorkli in plavutkami, v tropskem morju in termalnih vrelcih, z nasmehom na ustih in mikrofonom v rokah, paleta zelene barve na riževih terasah in vse barve mavrice pod morsko gladino, japonska potopljena flota, koralni grebeni.
 • Avanturističnopeš skozi džunglo, z jeepnijem po prašnih cestah, z letali nad otoki, s čolni do raja, z avtobusom nazaj v ledeno dobo in med gorska plemena.
 • Na mizi škampi, ribe, jastogi – poplaknjeno s San Miguel pivom in rumom ter svežim kokosom. Dobrodošli na Filipinih!
Potovanje Filipini - Še zadnje živeče mojstrice umetnosti tetovaž, Kalinga, severni Luzon Potovanje Filipini - Še zadnje živeče mojstrice umetnosti tetovaž, Kalinga, severni Luzon
Termini potovanja

Trenutno ni terminov.

Trajanje
18 dni

Cena
1650 EUR + letalska karta

Program po dnevih

1. danLet proti Filipinom
2. danManila
3. danManila
4. danBanaue
5. danSagada
6. danSagada
7. danSagada
8. danKalinga
9. danKalinga - Tugureagao - Manila - Coron
10. danManila - Coron
11. danCoron - raziskovanje s kajaki
12. danCoron - raziskovanje s kajaki
13. danCoron - raziskovanje s kajaki
14. danCoron - El Nido
15. danEl Nido
16. danEl Nido - Manila
17. danManila
18. danPolet domov

Podroben program potovanja

1. dan Let proti Filipinom

Let proti Manili, glavnemu mestu Filipinov.


2. in 3. dan Manila

Manila je ena izmed najživahnejših prestolnic na svetu, ki v sebi skriva burno preteklost pod špansko nadvlado pomešano z duhom revolucionarjev, kitajskih trgovcev, krščanske ponižnosti in največjih nakupovalnih centrov na svetu. Vse to bogato začinijo prebivalci Manile, ki poskrbijo, da mesto nikoli ne spi.

Pristanemo v večernih urah – ravno, ko se mesto zbudi. Malce počitka, nato sledi orientacijski sprehod po okolici hotela in prvi kulinarični izzivi, kmalu pa seveda že ogrejemo glasilke v videoke baru ali prisluhnemo znamenitim filipinskim glasbenim skupinam, ki cele noči prepevajo svetovne uspešnice.

Stari del mesta, ki je bil nekoč zatočišče Špancev in bogatih Filipincev je ohranil del starega šarma, a je danes namenjen tudi priseljencem. Na poti do Intramorusa spoznamo Dr. Rizala in njegovo vlogo pri boju proti Špancem.

Po celodnevnem raziskovanju Manile se z nočnim avtobusom odpravimo proti severu otoka, med znamenite riževe terase, kraški svet in staroselce.


4. dan Banaue

Riževe terase prav spomladi zasijejo v najlepših odtenkih zelene barve. Treking Banaue je vrhunska poslastica.

V ranih jutranjih urah prispemo v Banaue, kjer je izhodišče za treking med svetovno znane riževe terase. Sredi gora v Severnem Luzonu, v provinci Cordillera, so domačini, pripadniki Ifuagao plemena, zadnjih 2000 let zgradili popoln sistem riževih teras, ki se kot amfiteater razprostirajo po pobočjih hribov in dolinah. Dovršen namakalni sistem jim je omogočal stalni pridelek, vse skupaj pa so seveda nadzorovali tudi z ostalimi nekoliko bolj vražje vernimi metodami.

Za dober začetek dneva se v idiličnem okolju nad riževimi terasami soočimo s pristnim filipinskim zajtrkom, nato pa se podamo na treking do vasice Hapao in se prvič preizkusimo v hoji med terasami, po robovih utrjenih iz samega blata ali pa okrepljenih s kamni. Ker nekateri predeli teh robov niso ravno široki, ugotovimo, da je gibanje med terasami kar resen izziv, k dodatnemu znojenju pa pripomore tudi strmina. K sreči se skoraj v vsaki dolini skriva kak slap ali termalni izvir v katerem se, skupaj z lokalnimi otroci, mimogrede osvežimo. Spanje v tradicionalnih nipa hišah nam bo vlilo novih moči za nadaljevanje odkrivanja skritih predelov goratih provinc.


5. – 7. dan Sagada

Plemenski lepotici sta uvod v hribovski svet severnega Luzona, svetlobna leta stran od Manile.

Sagada je oaza miru, kjer ni prostora za glasne tricikle, videoke bare ali gnečo na ulicah. Simpatična vasica sredi zelenih gozdov borovcev ponuja naravo in odlične izlete po ali pod površjem. V dolini pod vasico najdemo viseče krste, ki predstavljajo zanimiv način pokopavanja umrlih. Kraška pokrajina k celotni zgodbi doda svoje z labirintom jam ter globokih dolin.

Od turistov odmaknjeni sistem riževih teras, pa nam ponudi verjetno najlepši treking na območju Kordiljer. Prava nagrada nas čaka na koncu našega najdaljšega trekinga, ko se utrujeni od prebijanja čez robove teras in grizenja kolen po hribih poraščenih z borovci, spustimo v vasico do naše stare prijateljice. Težko opišemo, toda zadovoljni nasmeški na obrazu bodo povedali svoje.

Raziskovanje okolice Sagade zaključimo v Bontocu, od koder se zapeljemo do odmaknjenega Tinglayena v province Kalinga. Že sam dostop do vasi je spektakularen saj se moramo sprehoditi čez viseči most, nakar nas na drugi strani čakajo prisrčni ljudje, karizmatičen vaški poglavar in vojska domačih, lepo rejenih domačih živali. Pa tudi lastnik edinega prenočišča doda kamenček k mozaiku.


8. dan Kalinga

Treking v okolici Sagade ni samo lep, ampak tudi hudo uživaški. In pir na Filipinih je praktično nacionalni ponos.

Ko se zbudimo, ponovno obujemo gojzarje in se še zadnjič med riževimi terasami podamo na celodnevni potep do odmaknjenih vasic, kjer še živijo starejše pripadnice plemen, ki kot simbol lepote častijo različne tetovaže. Med moškim svetom je še vedno mogoče srečati tudi še zadnje živeče lovce na glave, ki so na ta način nekdaj urejali spore med plemeni zaradi meja. Hoja med terasami bo zdaj že utečena, resnično fotogenični otroci, punce in starejši vaščani nas ne bodo pustili ravnodušne. Hm, le kje se skriva večina moških iz te vasice?


9. dan Kalinga – Tugureagao – Manila

Legendarne riževe terase severnega Luzona.

V vasici Tinglayen jutranje poležavanje ni prav posebej v navadi, zato nas še pred soncnim vzhodom zbudijo otroci in domace živali, ki kraljujeo v vasi.

Po zajtrku se podamo na slikovito vožnjo čez gorsko provinco do mesta Tabuk od koder z udobnim nočnim avtobusom potujemo do Manile. Rano zjutraj bomo poleteli do mesta Coron, ki se nahaja na severnem delu otočja Palawan, natančneje na otoku Busuanga.


10. dan Manila – Coron

Po dolgi vožnji nas na Coronu pričaka gostoljubje našega prijatelja in njegove ekipe, ki bodo za nas skrbeli nekaj prihodnjih dni. Namestimo se v prijetnih bungalovih na obali, s hladnim pivom v roki se hladimo v v senci kokosa, zaplavamo do prvih koral ter uživamo v vrhunski kulinariki. Po dolgi vožnji in hoji po riževih terasah nam bo telo večno hvaležno za ta umirjen dan.


11. – 13. dan Coron – raziskovanje s kajaki

Mala žepna kajak ekspedicija okoli Corona je TrekTrek posebnost na Filipinih in vrhunska avantura.

Filipini so znani po neskončnem številu otokov, rajskih plažah, koralnih grebenih, skritih lagunah in vrhunskem potapljanju. Vse to bomo v popolnosti doživeli na Palawanu, saj otok nudi vse našteto in je pravi raj za aktivno preživljanje časa.

Za naslednje 3 dni se odpravimo na mini kajak ekspedicijo v otočje, ki obdaja Coron. Z odličnimi, stabilnimi in varnimi, morskimi kajaki bomo veslali ob rajskih plažah, odkrivali skrite lagune in spali ob tabornem ognju. Na plažah bomo postavili šotore in prvi pogled zjutraj bo prav modrina morja. Za razvajene uživače bo na voljo tudi podporni čoln, na katerem se bo dalo sončiti ali pa počivati. Snorklali in plavali bomo v enkratnih odtenkih čiste turkizne vode, v kateri se skrivajo čudovite korale.


14. dan Coron – El Nido

Arhipelag otokov okoli El Nida na Palawanu je ena najlepših morskih pokrajin na svetu.

Z bangko, tipičnim filipinskim čolnom, zaplujemo do El Nida. Plovba bo trajala večji del dneva med otoki in obalo južnega Palawana. Štetje rajskih plaž nas bo zabavalo večji del poti.


15. dan El Nido

S čolnom po skrivnih otočkih, sveže ribe direkt iz morja, bikini in vroče sonce, taborni ogenj in filipinski rum …

El Nido je mesto, ki je odskočna deska za raziskovanje veličastnega otočja v zalivu Bacuit. Na desetine otokov, obdanih s kristalno čistim morjem, tvori pokrajino, ki jo primerjajo z najlepšimi kraškimi formacijami v morju na svetu. Skrite lagune, koralni grebeni, osamljene plaže so naš cilj celodnevnega raziskovanja, vmes pa morske dobrote na žaru, postrežene v senci pod palmo. Snorklanje bo naš šport tega dne, ribe vseh barv pa naše redne spremljevalke. Ker je elektrika v tem mestu bolj redka dobrina, se nam obetajo večeri ob ognju na obali.


16. dan El Nido – Manila

Tropski kras ponuja nešteto skrivnih tropskih lagun in čarobno smaragdno vodo. Pod vodo pa svet koral …

Transfer do Peurto Princese, glavnega mesta Palawana, kjer ujamemo popoldanski let za Manilo. Po večerji skok v nočno življenje in uživanje zadnjega večera na Filipinih.


17. dan Manila

Filipini so zgodba zase in hudo drugačni od drugih destinacij JV Azije. Jeepney, eden od državnih simbolov.

Čas še za zadnje nakupe in prvovrstne masaže. Počasi se poslovimo od Filipinov. V popldanskih urah polet domov.


18. dan Polet domov

Prihod v Slovenijo.


Utrinki s potovanja


Info

Zakaj z nami?

 • Edini gremo v odbito provinco Kalinga, kjer so še pred desetletjem obstajali plemenski ‘lovci na glave’. Tukaj Lonely planet popotniki ne gredo. Noro zanimiva potetovirana plemena.
 • Na Coronu imamo edini izjemno 3-dnevno potovanje s kajaki po dih jemajoči morski pokrajini, kjer spimo ob tabornem ognju na deviških plažah.
 • Filipine uspešno organiziramo že šesto leto.
 • Ker boste potovali v mali skupini do 16 oseb na popotniški način, stran od množičnega turizma.

Tip potovanja

ikona

Potovanje bo aktivno obarvano, vključuje treking na Severnem Luzonu med riževimi terasami, tudi na strmem terenu, na Palawanu pa trodnevno kajak ekspedicijo. Na morju bomo tudi vsak dan plavali, snorklali in raziskovali otočja s kajaki. Nekaj bo tudi hoje po džungli.

Potovanje je primerno za vsakega z osnovno kondicijo in veseljem do popotniškega načina raziskovanja države.


Nočitve

ikona

Bivali bomo v popotniških hotelih, v dvoposteljnih sobah, opremljenih po popotniških standardih. To pomeni, da so sobe čiste, s kopalnico, večinoma tudi s klimo. Na trekingu prespimo tudi v tradicionalnem bivališču s skupinskimi spalnicami. Ponekod smo zelo omejeni s kapaciteto sob, predvsem enakih. Na izletu s kajaki spimo v šotorih na plaži ob tabornem ognju.


Število udeležencev

ikona

Število udeležencev je omejeno na 14 oseb, minimalno število je 6. Tudi pri manjši skupini (pod 10 oseb) ne računamo doplačil. Majhna skupina nam omogoča večjo prilagodljivost in obisk krajev, ki nam bi bili drugače težje dostopni.


Vizum

ikona

Slovenski državljani vizuma za bivanje na Filipinih do 30 dni ne potrebujemo.


Cepljenje in bolezni

ikona

Močno priporočamo cepljenje proti virusu Hepatitisa A, ki je ena najbolj razširjenih popotniških bolezni. Prva injekcija nam omogoča enoletno zaščito, če pa se po enem letu cepimo še enkrat, smo brez skrbi vsaj 10 let. Vsekakor se pred tem posvetujte s svojim osebnim zdravnikom. Za preventivo je potreben dober repelent proti komarjem, ki vsebuje visok DEET.

Za najbolj aktualne zdravstvene informacije svetujemo, da obiščete strokovnjake za popotniško medicino na Zavodu za zdravstveno varstvo Ljubljana, Zaloška 29, Ljubljana, telefon:  (01) 586 39 00, www.zdravinapot.si.


Vreme

ikona

Vreme na Filipinih je v februarju najbolj primerno za raziskovanje severnih predelov ter tudi otoka Palawan, vendar nas lahko preseneti kak močan naliv, tajfuni v tem obdobju niso pogost pojav. Temperature lahko tudi presegajo 30 stopinj.


Potrebna oprema

ikona

Hodili bomo med riževimi terasami, po vulkanu in džungli. Dnevno bomo v povprečju hodili 4-5 ur, največ 6 ur. Na terasah je tudi kak strm vzpon ali spust, tako da so priporočljive tudi pohodne palice. Za  treking so priporočljivi pohodni čevlji z dobrim podplatom, lahko tudi nizki. Natančen seznam opreme udeleženci dobite na skupnem srečanju, ki bo dobre tri tedne pred potovanjem.


Valuta

ikona

Uradna valita na Filipinih je filipinski peso (PHP). Tečaj (junij 2020): 1 EUR = 56 PHP.


Država

Ime države: Filipini


Glavno mesto: Manila


Uradni jezik: Filipinščina in Angleščina


Časovni pas: GMT + 8 h


Sosednje države:  Filipini so otoška država, ki jo sestavlja arhipelag 7.107 otokov v tropskem zahodnem Tihem oceanu okoli 100 kilometrov jugovzhodno od celinske Azije.


Cena

1650 EUR + letalska karta


V ceno je vključeno:

 • notranji leti in ostali prevozi po programu,
 • nočitve v popotniških hotelih, brez lokalne kategorizacije,
 • vstopnine po programu,
 • 3-dnevna kajak ekspedicija na Coronu,
 • skupinsko zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris z dvojnim kritjem,
 • organizacija in izvedba potovanja.

V ceno ni vključeno:

 • povratna letalska karta do Manile,
 • prevoz na letališče v Evropi in nazaj,
 • prevoz iz letališča v Manili do hotela in nazaj,
 • hrana in pijača,
 • doplačilo za enoposteljno sobo 180 EUR,
 • napitnine.

Način plačila:

 • prijavnina 300 EUR ob prijavi (zaradi rezervacije letalskih kart),
 • preostanek plačila potovanja 21 dni pred potovanjem.

Vsem, ki ste z nami potovali že vsaj 2-krat, vam pri vsakem naslednjem daljšem potovanju priznamo popust v višini 70 EUR.

Cena potovanja se lahko naknadno spremeni, če pride do spremembe tečaja tujih valut ali spremembe cen prevoznikov, in sicer na način, kot je določeno v V. točki splošnih pogojev.


Prijava na potovanje

Prijaviti se je potrebno vsaj mesec dni pred začetkom potovanja. Po želji nudimo tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja (potrebno skleniti ob vplačilu prijavnine!).

Število udeležencev je omejeno na 14 oseb, minimalno število je 6. Tudi pri manjši skupini (pod 10 oseb) ne računamo doplačil. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja 7 dni pred odhodom.

Prijave in dodatne informacije: v agenciji TrekTrek, Kersnikova 5, Ljubljana, po telefonu (01) 425 13 92, na GSM 031 742 781 ali po e-pošti: [email protected].

V kolikor se po objavi tega programa posamezni pogoji spremenijo, bo TrekTrek potnika o tem pisno obvestil ob prijavi na potovanje.
Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki? more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zapri