sam na potovanje s skupino

Eno izmed pogostih vprašanj, ki jih dobimo pri povpraševanju za potovanje od naših popotnikov in predvsem popotnic je – »Ali je ok, če se na potovanje prijavim sam-a? Ali bodo na potovanju sami pari? Ali bo še kdo sam?«. Zato smo za vse vas, ki se ukvarjate s podobnimi vprašanji, pripravili tokratni zapis.

Najprej nekaj besed od nas. Na naša potovanja se v povprečju več kot 50% sopotnikov in sopotnic prijavlja samih. Nekateri so utečeni popotniki, spet drugi se mogoče prvič odpravljajo na daljše potovanje. Nekateri so v svojih 30-ih, drugi v 60-ih letih. Pravil ni in težko je govoriti o povprečnemu sopotniku, saj je le-ta drugačen od enega do drugega potovanja.

Lahko pa povemo, da so naši sopotniki ljubitelji narave. Nekateri imajo mogoče rajši krajše sprehode, drugi so bolj zagrizeni pohodniki, a skupaj vedno najdemo ravnotežje. Naši sopotniki so tudi odprtega značaja in vedno veseli, da lahko razširijo krog prijateljev. So sproščeni in z odprtimi rokami sprejemajo novo kulturo in drugačne načine mišljenja.


K zgoraj napisanemu pa so nas navedle besede naših sopotnic, ki so potovale z nami in Barbaro v Kirgizijo.

sam na potovanje z agencijo»Nikoli si nisem mislila, da bom zbrala dovolj poguma, da se bom prijavila sama na potovanje. Do zdaj sem potovala le po Evropi v družbi prijateljic, nobena od njih pa ni bila pripravljena, da gre kam dlje. Tako sem 2 leti preživela le ob gledanju slik čudovite narave Kirgizije*. Potem sem si pa rekla, da je dovolj in šla. Prvič na avion, prvič v svet. Ob prihodu na letališče sem imela od strahu kar potne roke in bi se najraje obrnila. A sem že tam srečala sopotnike in takoj smo se poklopili. Že na poti do Kirgizije je bilo smeha polno in vsi moji strahovi so se v trenutku razblinili. Sploh, ko smo se takoj po prihodu srečali tudi z Barbaro. Res je sonček in kot vi radi pravite, vedno nasmejana. Končno sem v živo videla tudi vse tisto, o čemer sem prej 2 leti sanjala. Potovanja so me zasvojila in komaj čakam naslednjega. Prijavila se bom sama in vem, da bom dobila nov krog prijateljev. Hvala Barbari in hvala vam za odlično organizacijo.«

Urša

»Kot študentka sem vedno potovala sama. Tudi zdaj bi lahko, a se mi resnično več ne da. Nimam več časa za pripravo, rezervacije in razmišljanja o logistiki. Na poti ne želim razmišljati o tem, kdaj imam naslednji bus, kje bom spala tisti večer. Precej stresa imam v službi in ga ne želim podoživljati še na poti. Poleg tega sem že v letih, ko je težko spoznavati nove ljudi. Krog prijateljev, ki si jih obdržal od prej se manjša. Ljudje so obremenjeni z delom, popoldnevi so rezervirani za družinsko življenje. Spoznavanje ljudi pa se je preselilo na virtualni svet in razne aplikacije. Tam se pa ne znajdem najbolje. Na vaših potovanjih pa vem, da bom spoznala ljudi, s katerimi bom imela veliko skupnih točk. Dober vodnik, super programi, obilica časa preživetega v naravi in res top sopotniki so tisto, kar je na vaših potovanjih zagotovljeno. Se vidimo spet kmalu .«

Romana

*Slike so iz naključnih potovanj po Kirgiziji