TrekTrek DMC d.o.o., Kersnikova 5, 1000 Ljubljana, Slovenija

Nepal – Everest BC in Island Peak

Glavne značilnosti

 • Treking pod Everest in obisk stranske doline turkiznih Gokijskih jezer.
 • Epski trek v vznožje najvišje gore sveta nas popelje skozi najmogočnejšo gorsko pokrajino Himalaje.
 • 13 dni hoje v Everestovi Himalaji je primerno za vse aktivne rekreativne planince in pohodnike, ki imate radi gorsko naravo. Alpinistična predznanja niso potrebna.
 • Za vse, ki želite nekaj več, pa smo tokrat pripravili tudi opcijski vzpon na Island Peak 6189 m (alpinistično predznanje ni potrebno, doplačilo).
 • 20-letne izkušnje v Himalaji,  preizkušen in preudaren načrt aklimatizacije, ki je za bivanje na višinah 4500 m in višje nujen. Hodimo počasi, merimo kisik v krvi in vsak dan posebej skrbimo, da se dobro privajamo na višino.
 • Varnost je pri nas na prvem mestu, zato smo v Nepalu vrhunske lokalne partnerje na katere se lahko vedno zanesemo, ki rešijo vse probleme, še preden se le-ti sploh pojavijo. In to je v ‘tretjem svetu’ oz. v Himalaji še kako pomembno.
 • Na trekingu so z nami vedno tudi lokalni treking vodniki in pomočniki, ki še dodatno poskrbijo za varnost na treku obenem pa nam odlično predstavijo lokalno kulturo.
 • Osemtisočaki (Čo Oju, Lhotse, Makalu in seveda Everest) se dvigujejo neposredno okoli nas, obdani z brezštevilnimi le malenkost nižjimi vazali – Ama Dablam, Nuptse, Pumori … Da o brezkončnih ledenikih in nizu turkiznih jezer sploh ne govorimo … Tu se je pisala zgodovina slovenskih himalajskih vzponov!
 • Območje Khumbu, kamor smo namenjeni, je osrčje domovine Šerp, ljudstva tibetanskega izvora, ki je nerazdružno povezano z vzponi na himalajske vrhove.
 • Vzponi na vrhova Gokyo Ri (5360 m) in Kala Patar (5550 m), na prelaz Cho-La (5330 m). 3 x 5000 m in izjemni pogledi na nepalsko Himalajo. Obisk doline Gokijskih jezer z nizom turkiznih jezer ob največjem nepalskem ledeniku pa je za marsikoga vrhunec potovanja.
 • Spimo v gorskih kočah – lodžih, z nami gredo poleg slovenskega vodje trekinga tudi nepalski treking vodnik in nosači.
Treking Nepal - nad 5000 m, proti baznemu taboru pod Everestom. Treking Nepal - nad 5000 m, proti baznemu taboru pod Everestom.
Termin
oktober - november 2020

Trajanje
22 dni

Cena
1590 EUR + letalska karta

Opcija
Vzpon na Island Peak, od 590 EUR

Vodnik
Uroš Sever


Program po dnevih

1. danLet proti Katmanduju
2. danPrihod v Katmandu
3. danLet Katmandu – Lukla (2840 m), Lukla – Phakding (2610 m) / Monjo (2800 m)
4. danPhakding / Monjo – Namče Bazar (3440 m)
5. danNamče Bazar – Khunde (3840 m) – Khumjung (3780 m) – Everest Hotel – Namče Bazar
6. danNamče Bazar – Mong la (4000 m)
7. danMong la - Dole (4000 m)
8. danDole – Mačermo (4470 m)
9. danMačermo – Gokijska jezera (4790 m)
10. danGokijska jezera – Gokijo Ri (5360 m) – Dragnag (4700 m)
11. danDragnag – Cho la (5420 m) – Dzongla (4830 m) – Lobuche (4930 m)
12. danLobuče – Gorak Šep (5140 m) – Kala Patar (5550 m) – Lobuče
13. danLobuče – Kongma la (5535 m) – Čukung (4730 m) ali Lobuče – Dukhla (4620 m) – Dingboče (4360 m) – Chukung (4730 m)
14. danČukung – bazni tabor pod Island Peakom (4970 m)
15. danBazni tabor – Island Peak (6189 m) – bazni tabor – Čukung
16. danČukung – Dingboče – Pangboče (3860 m) – Tengboče (3870 m)
17. danTengboče – Namče Bazar
18. danNamče Bazar – Lukla
19. danLet Lukla – Katmandu
20. danKatmandu
21. danLet proti domu
22. danPovratek domov

Podroben program

1. dan Let proti Nepalu

Let proti Katmanduju.


2. dan Prihod v Katmandu

Sadu, sveti mož v svetišču Pašupati, Katmandu.

Sadu, sveti mož v svetišču Pašupati, Katmandu.

Običajen dan v Katmanduju: dokupovanje robe za trek, ki ga podaljšamo do tržnice Ason in morda še do Durbarskega trga, kjer se nam morda pokaže boginja Kumari.


3. dan Let Katmandu – Lukla (2840 m), Lukla – Phakding (2610 m) / Monjo (2800 m), 3 – 5 ur

Zgodnji let do Lukle, ki postreže s prvimi panoramami Himalaje, če se uspeš zriniti v levo vrsto sedežev. Ostane nam še dovolj dneva za nekaj ur hoje. Hodimo skozi zaselke Šerp v dolini Mlečne reke – Dudh kosi in počasi se nam razkriva njena bogata gorska okolica. Cilj bomo prilagodili razpoložljivemu času. (Z)


4. dan Phakding / Monjo – Namče Bazar (3440 m), 6 ur

Mladi nosač na začetku treka, med Luklo in Namčejem.

V zmernem tempu (zlasti preko zadnje strmine pred ciljem) nadaljujemo hojo v Namče. Še vedno smo v dolini Mlečne reke, ki jo zapustimo na sotočju z reko Bote khosi in se usmerimo navzgor v Namče. Vmes olupimo kako mandarino in prvič ugledamo Everest. (Z)


5. dan Namče Bazar – Khunde (3840 m) – Khumjung (3780 m) – Everest Hotel – Namče Bazar, 5 ur

Treking Everest - Skozi globoke kanjone prihajamo v Khumbu.

Skozi globoke kanjone prihajamo v Khumbu.

Dan za aklimatizacijo: lagodno pohajanje po šerpovskih vaseh v okolici Namčeja. Privajamo se tudi na razglede, saj naša pot ponuja kar nekaj klasičnih vedut z Ama Dablamom, Lhotsejem in Everestom v glavni vlogi. Odslej nas bodo visoke gore spremljale na vsakem koraku. (Z)


6. dan Namče Bazar – Mong la (4000 m), 4 ure

Treking Everest - Začnejo se odpirati fantastični pogledi (Ama Dablam 6856 m).

Začnejo se odpirati fantastični pogledi (Ama Dablam 6856 m).

Z glavne Everestove transverzale zavijemo na pobočja šerpovske svete gore Kumbi lha in v zmernem vzponu dosežemo prelaz Mong la, ki omogoča prehod v dolino ledenika Ngozumpa proti Gokijskim jezerom. Mong la je ozek pomol visoko nad sotočjem rek Dudh kosi in Imja khole, ki ponuja enega boljših razgledov, ne da bi bilo treba zapustiti zavetje lodža. (Z)


7. dan Mong la – Dole (4000 m), 3-4 ure

Treking Everest - Pogled na Everest (8848 m) z Gokijo Ri.

Pogled na Everest (8848 m) z Gokijo Ri.

Da prehod proti Gokijskim jezerom ni enostaven, se bomo zavedli med znatnim sestopom, s katerim bomo začeli dan. Treba je dol vse do reke Dudh kosi in potem znova zastaviti navzgor. Čeprav ne bomo končali nič višje od izhodišča in čeprav je etapa kratka, se bomo kar dobro nahodili. V popoldanskih urah se bomo podali še na aklimatizacijsko turo. (Z)


8. dan Dole – Mačermo (4470 m), 3 ure

Po začetnem vzponu sledi udobna hoja, ki preči razgledna zahodna pobočja visoko nad Dudh kosijem. Na severnem obzorju bo izstopal Čo oju (8188 m). Etapa bo res kratka, a to je nujno, preden se za dlje časa naselimo na območju, kjer nadmorska višina dolgo ne pade pod 4700 m. Obiskali bomo zdravstveno postajo in prisluhnili predavanju o višinski bolezni. Dali si bomo izmeriti saturacijo krvi, da vidimo, kako smo pripravljeni na višine, ki nas čakajo v naslednjih dneh. (Z)


9. dan Mačermo – Gokijska jezera (4790 m), 3-4 ure

Treking Everest - Čarobna Gokijska jezera.

Čarobna Gokijska jezera.

Kratka etapa nas pripelje najprej na rob ledeniške morene ledenika Ngozumpa, ki je največji ledenik v Nepalu. Tu nas pozdravijo nešteti kamniti možici na bregu skromnega prvega jezera. Še malo in že smo pri precej večjem drugem jezeru, pa tudi tretje ni več daleč. Znajdemo se sredi ene najslikovitejših pokrajin nepalske Himalaje. Le kratek vzpon nas loči do roba ledeniške morene, od koder se odpre pogled na obsežno ledeniško reko Ngozumpe, največjega ledenika v Nepalu, ter gore v širši in daljni okolici. (Z)


10. dan Gokijska jezera – Gokijo Ri (5360 m) – Dragnag (4700 m), 4 ure + 3 ure

Treking Everest - Ledenik in stranska dolina Gokijskih jezer.

Ledenik in stranska dolina Gokijskih jezer.

Če bo volja, nas zjutraj čaka vzpon na razgledni vrh Gokijo Ri tik nad jezerom. Po povratku in po krajšem počitku se bomo odpravili čez največji himalajski ledenik Ngozumpa. Neverjetna pokrajina ledeniških jezerc in potočkov, ledenih sten, ki se nam včasih podirajo pred nosom in celo zastrugov saharskega peska je lahko prehodna, saj je ledenik pokrit z gruščem, pot pa varno speljana mimo vseh teh čudes. Takoj za ledeniško moreno nas pričaka Dragnak, kamor Šerpe priženejo svoje jake, kjer nas čaka udoben lodž. (Z)


11. dan Dragnag – Cho la (5420 m) – Dzongla (4830 m) – Lobuche (4930 m), 9 ur

Punce na trekingu.

Pred nami je veliki dan in začel se bo zgodaj. S sedelca nad lodžem ugledamo naš cilj, prelaz Čo la in od daleč ne zgleda prav prijazen. Potem, ko premagamo labirint balvanov zastavimo navzgor in ugotovimo, da so prehodi preko skrotaste strmine dobro uhojeni.

Na vrhu nas pozdravijo značilne molilne zastavice, majhno jezerce in ledenik. Le ta je položen in shojen, tako da je prehoden brez derez. Z roba ledenika se strma pobočja spuščajo proti Dzongli. Tu nam pride prav rampa, preko katere je speljana pot navzdol brez večjih težav. Čeprav smo že nekoliko utrujeni, bomo podaljšali dan s še tremi urami razgibane hoje do Lobuč. (Z)


12. dan Lobuče – Gorak Šep (5140 m) – Kala Patar (5550 m) – Lobuče, 7 – 8 ur

Pogled na črno piramido Everesta iz glavne doline Khumbu - Treking Everest.

Pogled na črno piramido Everesta iz glavne doline Khumbu.

Odpravimo se v osrčje Everestovega kraljestva. Gorak Šep je najvišja točka, kjer je še na voljo trekersko udobje. Pod nogami se nam pretaka mogočna gmota ledenika Khumbu. Najvišja gora se sicer sramežljivo skriva izza mogočne zahodne Nuptsejeve stene, a jo bomo že izbezali na plano. Ko se dvigujemo proti vrhu razglednega vrha v grebenu, ki se proti jugu spušča s Pumorija, Everestova piramida raste. Nekoliko težke sape dosežemo vrh in pred nami se odpre klasična panorama najvišje gore sveta. (Z)


13. dan Lobuče – Kongma la (5535 m) – Čukung (4730 m) ali Lobuče – Dukhla (4620 m) – Dingboče (4360 m) – Čukung (4730 m), 8 – 9 ur oz. 5 ur

Večerna romantika na aklimatizacijski turi.

Še en visok prelaz je pred nami. Zdi se, da celotno pot do vrha prelaza vidimo tik nad lodži v Lobučah, a do vznožja je treba še skozi labirint ledenika Khumbu. Vzpon na prelaz je strm od vznožja do vrha, vztrajnost pri vzponu pa je nagrajena z razgledi proti vzhodu, kjer se odpira svet pod južno steno Lhotseja in dalje proti Makaluju. Pazljivo sestopimo po krušljivi rampi do planotastega sveta na drugi strani. Strm spust nas pripelje do prečne poti, ki nas dostavi k lodžem v Čukungu.

Alternativna pot je seveda dosti lažja. Mimo spominskih plošč umrlim na Everestu se spustimo do Dukhle ter nadaljujemo v Dingboče. Od tu se po široki položni dolini z razkošnimi razgledi na Nuptse, Lhotse in Ama Dablam lagodno povzpnemo proti Čukungu. (Z)


14. dan Čukung – bazni tabor pod Island Peakom (4970 m), 3 – 4 ure

V Himalaji prevladuje budizem.

V Himalaji prevladuje budizem.

Ker pot pod Island Peak ni ne dolga, ne naporna, bo to pravzaprav dan počitka za tiste, ki načrtujejo vzpon na Island Peak. Popoldne bomo povadili manevre vzpona in spusta po fiksni vrvi.

Ostali si bodo lahko ogledali ledeniško okolico baznega tabora in se vrnili v Čukung. (Z)


15. dan Bazni tabor – Island Peak (6189 m) – bazni tabor – Čukung, 12 ur + 3 ure

Everest base camp trek predstavlja eno najlepših visokogorskih pokrajin na svetu.

Vzpon na island Peak začenjamo zelo zgodaj. Še v temi prehodimo strm
skalnati del do ledenika. Tu se opremimo in v ledeniških navezah
prečkamo ledenik do vstopa v strmo sneženo pobočje. Čezenj nas do
grebena popeljejo fiksne vrvi. Ozek greben do vrha bo prav tako
opremljen s fiksnimi vrvmi. Imja Tse ali Island Peak je otoček sredi
morja ledenikov in mogočnih vrhov. Južno ostenje Lhotseja, Makalu in
vrsta manj znanih vrhov skrbijo za dramatično okolje.

Ostali se lahko povzpnejo na Čukung Ri, 5546 m, razgleden pettisočak nad lodži. (Z)


16. dan Čukung – Dingboče – Pangboče (3860 m) – Tengboče (3870 m), 6 ur

Pri budističnih menihih v samostanu Tjangboče.

Sestopimo mimo Dingbočeja in se priključimo na glavno Everestovo magistralo. Tengboče slovi po največjem samostanu v Khumbuju, ki si ga bomo seveda ogledali. (Z)


17. dan Tengboče – Namče Bazar, 6 ur

Dolgemu sestopu do Phunki Thenge, 3250 m, sledi vzpon, najprej strm in nato precej bolj položen do dolge prečne poti, ki vijuga okoli strmega pobočja vse do Namče Bazarja, kjer se zavalimo v že znano udobje pekarn, trgovin in jakovih zrezkov … (Z)


18. dan Namče Bazar – Lukla, 6 – 7 ur

Že znani poti sledimo v nasprotni smeri proti Lukli. (Z)


19. dan Let Lukla – Katmandu

Budistična stupa Bodnath v Katmanduju.

Vrnemo se v Katmandu oz. rezervni dan v Lukli. (Z)


20. dan Katmandu

Ogledi, nakupi, dobra hrana … Katmandu je bil vedno sinonim za vse našteto. Še toliko bolj po zaključku treka. Uživanje v udobju Katmanduja se nadaljuje … (Z)


21. dan Let proti domu

Poletimo proti domu. (Z)


22. dan Prihod domov

Prihod domov.


Info

Zakaj z nami?

 • Nepal je ena naših pionirskih destinacij, kamor zahajamo od pamtiveka in smo preizkusili že vse mogoče: od trekov na številnih destinacijah in vzponov na vrhove do vročine terajske džungle; od šotorov, zakopanih v snegu do pohodov v monsunski sopari; od kolesarjenja do raftinga; od lokalnih krmilnic, nepalskih kulinaričnih ekstravaganc do najboljših biftkov in pic Himalaje …
 • Ker izvedemo več potovanj v Nepal kot druge slovenske agencije in »prosti strelci« …
 • Imamo vrhunske lokalne partnerje na katere se lahko vedno zanesemo, ki rešijo vse probleme, še preden se le-ti sploh pojavijo. In to je v ‘tretjem svetu’ oz. v Himalaji še kako pomembno.
 • Na podlagi 20 letnih izkušenj v Himalaji imamo izdelan varen in zanesljiv plan aklimatizacije, tako da boste na trekingu hodili varno.
 • Na trekingu so z nami vedno tudi lokalni gorski vodniki in pomočniki, ki še dodatno poskrbijo za varnost na treku obenem pa nam odlično predstavijo lokalno kulturo.

Tip potovanja

ikona

Žepna ekspedicija: vzpon na vrh v Nepalski Himalaji, katerega sestavni del je treking – večdnevni pristop do vznožja gore in povratek na izhodišče. Vso prtljago razen dnevnega nahrbtnika prenašajo nosači. Prehranjujemo se deloma po lodžih, deloma za prehrano skrbi kuhar, ki je član spremljevalne ekipe.

Z nami bo močna lokalna ekipa. Vzpon bo vodil t.i. climbing Šerpa, registriran nepalski vodnik za vzpone na vrhove, s svojimi pomočniki. Vso prtljago bodo nosili nosači, za prehrano bo skrbel izkušen kuhar.

Čeprav vzpon na Island Peak tehnično ni zahteven, se bomo preko ledenika pod vrhovi vzpenjali v ledeniških navezah, strmejše vršno pobočje pa bo opremljeno s fiksno vrvjo.

Za prenašanje prtljage na trekingu si lahko najamete nosača. Cena nosača ni vključena v ceni potovanja in znaša okoli 20 EUR na dan. Nosači nosijo do 20 kg. Nosača si lahko dva udeleženca potovanja tudi delita. Najem nosačev bo organiziral vodja potovanja.

O sami poti na Everest je napisal več tudi naš vodnik Uroš v blogu.


Nočitve

ikona

V Katmanduju prenočujemo v dvoposteljnih sobah s kopalnico v popotniškem hotelu. Med trekingom prenočujemo v lodžih (v dvoposteljnih sobah).

Med vzponom na Island Peak prenočujemo v šotorih za dve osebi v baznem taboru (2 noči).


Število udeležencev

ikona

Število udeležencev je omejeno na 16 oseb, minimalno število je 6. Tudi pri manjši skupini (pod 10 oseb) ne računamo doplačil. Majhna skupina nam omogoča večjo prilagodljivost in obisk krajev, ki nam bi bili drugače težje dostopni.


Vizum

ikona

Nepalski vizum se pridobi ob vstopu v državo ob predložitvi potrdila o izpolnjeni e-vlogi. E-prijavo uredite sami, lahko pa vam pri tem pomagamo v pisarni.


Cepljenje in bolezni

ikona

Obvezno predpisanih cepiv ni. Priporočamo cepljenje proti virusu Hepatitisa A, ki je ena najbolj razširjenih popotniških bolezni. Prva injekcija nam omogoča enoletno zaščito, če pa se po enem letu cepimo še enkrat, smo brez skrbi vsaj 10 let. Za najbolj aktualne zdravstvene informacije svetujemo, da obiščete Inštitut Zavod za zdravstveno varstvo Ljubljana, Zaloška 29, Ljubljana, telefon: 01 586 39 00  ali spletno stran www.zdravinapot.si.

O višinski bolezni za tiste, ki berete angleško: https://www.altitude.org/.


Vreme

ikona

Najboljši čas za treking v Nepalu je od februarja do maja v pomladnih mesecih in od septembra do decembra v jesenskih mesecih. Vreme se zelo razlikuje glede na področje kje se nahajate. V Katmanduju so temperature med 20 in 30˚C, na začetku trekinga približno 18˚C, na koncu trekinga pa se dnevne temperature gibljejo med 0 in 10˚C. Ponoči temperature padejo pod 0˚C. Prelazi so večinoma kopni.


Potrebna oprema

ikona

Od pomembnejših stvari omenimo, da so za treking pomembni dobri pohodniški čevlji in nahrbtnik. Za spanje v gorskih kočah potrebujete s seboj tudi spalno vrečo. Natančen seznam opreme udeleženci dobite na skupnem srečanju, ki bo dobre tri tedne pred potovanjem.


Valuta

ikona

Uradna valuta je nepalski rupij (NPR). Tečaj (junij 2018): 1 EUR = 125 NPR.Država

Ime države: Nepal


Glavno mesto: Katmandu


Uradni jezik: Nepalščina


Časovni pas: GMT + 5 h 45 min


Več o trekingu v Nepalu si preberite v popotniškem priročniku.

Nepal

Nepal

Do leta 2008 je bil Nepal edina hindujska kraljevina na svetu. Začetnik kraljevske dinastije Šah iz Gorke Pritvi Narajan Šah si je v drugi polovici 18. stoletja podredil vrsto majhnih kraljestev na območju sedanjega Nepala. Svoja osvajanja je zaokrožil z zasedbo treh nevarskih kraljestev v Katmandujski dolini leta 1768, ki so bila pomembna trgovska središča na poti iz indijske podceline proti Tibetu. Dinastija je vladala Nepalu neprekinjeno 340 let, z izjemo dobrih petdesetih let v prvi polovici 20. stoletja, ko je bila dejanska oblast v Nepalu v rokah dinastije Rana.

Na volitvah aprila 2008 so največ glasov dobili nepalski maoisti in tako so lahko uresničili svoj cilj – ukinitev monarhije. Čeprav je bila kraljeva dinastija med Nepalci zelo priljubljena, so konec vladavine zadnjega kralja Gjanendre pozdravili z navdušenjem. Gjanendra je bil namreč edini preživeli član ožje kraljeve rodbine po pokolu junija 2001, ki ga z veliko verjetnostjo pripisujejo tedanjemu prestolonasledniku princu Dipendri. Med desetimi žrtvami pokola so bili tedanji nepalski kralj Birendra in kraljica, Dipendrin mlajši brat in stric. Govorice so kraljevega brata Gjanendro povezovale s pokolom, saj ga takrat ni bilo v Katmanduju.

Za Gjanendro se zdi, da je k lastni nepopularnosti veliko prispeval sam. Najbolj z razpustitvijo parlamenta leta 2005. Združitev parlamentarnih strank v koalicijo z uporniškimi maoisti in množične demonstracije so kralja prisilili, da je le dobro leto kasneje pristal na ponovno uvedbo parlamentarne demokracije. Z zmago maoistov na volitvah se je končala ne le monarhija, pač pa tudi večletna državljanska vojna med maoisti in kraljevo oblastjo. Število turistov, ki se vračajo v nekdanje himalajsko kraljestvo iz leta v leto raste.

Nepal je etnično izredno mešana dežela, kjer se etnična pripadnost meša s kastno. Zato bomo na svojih poteh po Nepalu srečevali pripadnike različnih ljudstev – Nevare, Gurunge, Manangije, Takalije, Tamange, Magare, Šerpe, Limbuje… Pa tudi hindujske prebivalce Nepala, katerih identiteta temelji na kasti: bahune (brahmane) in četrije (kšatrije).

Starodavni prebivalci Katmandujske doline Nevari se delijo na hindujce in budiste, pri čemer gojijo svojevrstno obliko budizma mahajana usmeritve, na katero je močno vplival hinduizem. Sicer pa je Nepal večinoma hindujski, medtem ko je med ljudstvi, ki živijo v Himalaji prevladuje tibetanski budizem, mnoga pa so ohranila tudi svoje animistične verske običaje. Podobno je z jezikom. Na območju Nepala se srečujejo indoevropske jezikovne družine s tibetansko burmanskimi jeziki.

Skupni jezik vseh Nepalcev je danes nepalščina, ki je bil jezik kraljeve dinastije iz Gorke. Poleg tega pa ima praktično vsaka etnična skupina še svoj jezik. Večina Nepalcev, s katerimi prihajamo v stik na naših potovanjih, govori angleško.


Cena

Cena potovanja je 1590 EUR + letalska karta


V ceno je vključeno:

 • povratna letalska karta za notranji let Katmandu – Lukla,
 • prevozi po programu,
 • nočitve z zajtrkom (Z) v čajnicah/lodžih v času trekinga (brez lokalne kategorizacije),
 • nočitve z zajtrkom (Z) v popotniškem hotelu v Katmanduju (brez lokalne kategorizacije),
 • skupinsko zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris z dvojnim kritjem in doplačilom za treking nad 3000 m,
 • dovoljenja za treking v nacionalnem parku Sagarmatha  – Everest,
 • organizacija in izvedba potovanja s slovenskim spremljevalcem in nepalskimi planinskimi vodniki.

V ceno ni vključeno:

 • povratna letalska karta do Katmanduja (iz Ljubljane okoli 700 EUR, v kolikor kupite karte pravočasno),
 • prevoz do letališča v Evropi,
 • prevoz iz letališča do hotela v Katmanduju,
 • vzpon na Island Peak 590 eur (cena velja pri vzponu vsaj 7 oseb v skupini) oz. 720 EUR (4-6 oseb),
 • kosila, večerje in pijača,
 • viza za Nepal (okoli 40 USD),
 • doplačilo za enoposteljno sobo (170 EUR),
 • nosač (možen najem nosača za okoli 20 EUR na dan – nosač nosi do 20 kg in si ga lahko delita 2 osebi),
 • napitnine,
 • osebna tehnična oprema (dereze, cepin, plezalni pas, vponke, prižema, zavora ali osmica za spuščanje po vrvi, pomožne vrvice) – opremo in obutev je mogoče najeti v Čukungu za čas vzpona.

Način plačila:

 • prijavnina 300 EUR ob prijavi (prijavnina je v primeru odjave nepovratna),
 • preostanek plačila potovanja 21 dni pred potovanjem.

Vsem, ki ste z nami potovali že vsaj 2-krat, vam pri vsakem naslednjem daljšem potovanju priznamo popust v višini 70 EUR.

Cena potovanja se lahko naknadno spremeni, če pride do spremembe tečaja tujih valut ali spremembe cen prevoznikov, in sicer na način, kot je določeno v V. točki splošnih pogojev.


Prijava na potovanje

Prijaviti se je potrebno vsaj mesec dni pred začetkom potovanja. V kolikor se odločite tudi za vzpon na Island peak, se je potrebno prijaviti še prej zaradi organizacije dovoljenja za vzpon na Island peak. Po želji nudimo tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja (potrebno skleniti ob vplačilu prijavnine!).

Število udeležencev je omejeno na 16 oseb, minimalno število je 6.

Prijave in dodatne informacije: v agenciji TrekTrek, Kersnikova 5, Ljubljana, po telefonu (01) 425 13 92, na GSM 031 742 781 ali po e-pošti: info@trektrek.si.

V kolikor se po objavi tega programa posamezni pogoji spremenijo, bo TrekTrek potnika o tem pisno obvestil ob prijavi na potovanje.


Utrinki s potovanja