TrekTrek, Kersnikova 5, 1000 Ljubljana, Slovenija

Madagaskar

  • · TERMIN
    29. julij -
    15. avgust 2017
  • · TRAJANJE
    18 dni
  • · CENA
    V pripravi
  • · VODNIK
    Barbara MaričBarbara Marič
  • · TERMIN
    29. julij -
    15. avgust 2017
  • · TRAJANJE
    18 dni
  • · CENA
    V pripravi
  • · VODNIK
    Barbara MaričBarbara Marič
Glavne značilnosti
  • Podroben program potovanja bo na voljo v drugi polovici oktobra.

     

    Madagaskar, otok z drugim največjim koralnim grebenom na svetu, 4800 km plaže in neverjetno raznolikostjo med jugom in severom, ki zajema kar 5 klimatskih con na 1600 km.

    Prijetne jesenske temperature v predelu okoli Antananariva, vroče in suho na vzhodu, deževno na zahodu, polsušno na jugu ter vroče in vlažno na jugu. Odlične temperature dajejo dom številnim rastlinskim vrstam. Madagaskar diši! Skoraj vsaka vasica drugače, ker ima vsak kraj svojo vrsto dišečih eteričnih olj, ki jih vešče pridelujejo v majhnih butičnih vaških destilarnah. 

    Ljudje so prijetni, ustrežljivi in neverjetno ljubeznivi. Na vsakem koraku nas spremljajo nasmejani in radovedni domačini. Na vaseh življenje teče v nepredstavljivem drugačnem tempu, presenetijo nas osnovne gradnje hiš, strukture manjših vasi, povezanost z verovanji in njihova neizmerna gostoljubnost.  Po izvoru so mešanica med kulturami in rasami iz Azije, arabskega sveta in Afrike.

    Zgodnja jutranja vstajanja in potepanja po naravnih parkih nas popeljejo v svet lemurjev, baobabov in tropskega deževnega gozda.  Bogata, unikatna biodiverziteta tega otoka se ponaša z več kot 100 vrstami lemurjev ter znanimi in mogočnimi baobabi. Kar 6 vrst izmed 8 na tem svetu uspeva samo na Madagaskarju.

    Seveda ne gre prezreti njihovega umetniškega ustvarjanja, vseh ročno narejenih izdelkov, daril in tradicionalnih spominkov. Vsa ta barvitost umetnin se prenaša iz roda v rod po moški in ženski strani ter daje veliko kulturno bogastvo vasem in mestom.

    Kuhinja »za prste obliznit« se iz kraja v kraj trudi prekašati svoje sosede. Neverjetna izbira hrane z naravnimi sestavinami temelji na estetski in božanski pripravi hrane. Šefi kuhinje se radi poigrajo in pripravljajo morske jedi v kokosovem mleku, vanilijevi omaki, omaki iz zelenega popra.

Program po dnevih
  • 1. dan
    Polet proti Madagaskarju
  • 2. dan
    Prihod v Antananarivo
  • 3. dan
    Antsirabe
  • 4. dan
    Ranomafana
  • 5. dan
    Ranomafana
  • 6. dan
    Manakara
  • 7. dan
    Manakara
  • 8. dan
    Fianarantsoa
  • 9. dan
    Anja - Ambalavao
  • 10. dan
    Ranohira
  • 11. dan
    Isalo park
  • 12. dan
    Toliara
  • 13. dan
    Mangily
  • 14. dan
    Mangily
  • 15. dan
    Mangily
  • 16. dan
    Polet v Antananarivo
  • 17. dan
    Polet domov
  • 18. dan
    Prihod v Evropo