TrekTrek, Kersnikova 5, 1000 Ljubljana, Slovenija

Madagaskar

  • · TERMIN
    29. julij -
    15. avgust 2017
  • · TRAJANJE
    18 dni
  • · CENA
    V pripravi
  • · VODNIK
    Barbara MaričBarbara Marič
  • · TERMIN
    29. julij -
    15. avgust 2017
  • · TRAJANJE
    18 dni
  • · CENA
    V pripravi
  • · VODNIK
    Barbara MaričBarbara Marič
Glavne značilnosti
  • Madagaskar, otok z drugim največjim koralnim grebenom na svetu, 4800 km plaže in neverjetno raznolikostjo med jugom in severom, ki zajema kar 5 klimatskih con na 1600 km.

  • Madagaskar diši! Skoraj vsaka vasica drugače, ker ima vsak kraj svojo vrsto dišečih eteričnih olj, ki jih vešče pridelujejo v majhnih butičnih vaških destilarnah. Prijetne jesenske temperature v predelu okoli Antananariva, vroče in suho na vzhodu, deževno na zahodu, polsušno na jugu ter vroče in vlažno na jugu. Odlične temperature dajejo dom številnim rastlinskim vrstam

  • Ljudje so prijetni, ustrežljivi in neverjetno ljubeznivi. Na vsakem koraku nas spremljajo nasmejani in radovedni domačini. Na vaseh življenje teče v nepredstavljivem drugačnem tempu, presenetijo nas osnovne gradnje hiš, strukture manjših vasi, povezanost z verovanji in njihova neizmerna gostoljubnost.  Po izvoru so mešanica med kulturami in rasami iz Azije, arabskega sveta in Afrike.

  • Zgodnja jutranja vstajanja in potepanja po naravnih parkih nas popeljejo v svet lemurjev, baobabov in tropskega deževnega gozda.  Bogata, unikatna biodiverziteta tega otoka se ponaša z več kot 100 vrstami lemurjev ter znanimi in mogočnimi baobabi. Kar 6 vrst izmed 8 na tem svetu uspeva samo na Madagaskarju.

  • Seveda ne gre prezreti njihovega umetniškega ustvarjanja, vseh ročno narejenih izdelkov, daril in tradicionalnih spominkov. Vsa ta barvitost umetnin se prenaša iz roda v rod po moški in ženski strani ter daje veliko kulturno bogastvo vasem in mestom.

  • Kuhinja »za prste obliznit«! Neverjetna izbira hrane z naravnimi sestavinami temelji na estetski in božanski pripravi hrane. Šefi kuhinje se radi poigrajo in pripravljajo morske jedi v kokosovem mleku, vanilijevi omaki, omaki iz zelenega popra. Iz kraja v kraj se trudijo prekašati svoje sosede.

Program po dnevih
  • 1. dan
    Polet proti Madagaskarju
  • 2. dan
    Prihod v Antananarivo
  • 3. dan
    Antsirabe
  • 4. dan
    Ranomafana
  • 5. dan
    Ranomafana
  • 6. dan
    Manakara
  • 7. dan
    Manakara
  • 8. dan
    Fianarantsoa
  • 9. dan
    Anja - Ambalavao
  • 10. dan
    Ranohira
  • 11. dan
    Isalo park
  • 12. dan
    Toliara
  • 13. dan
    Mangily
  • 14. dan
    Mangily
  • 15. dan
    Mangily
  • 16. dan
    Polet v Antananarivo
  • 17. dan
    Polet domov
  • 18. dan
    Prihod v Evropo