TrekTrek DMC d.o.o., Kersnikova 5, 1000 Ljubljana, Slovenija

Vietnam

Glavne značilnosti

 • Potovanje Vietnam – vedno navduši s prijaznimi ljudmi, odlično hrano in pokrajinsko raznolikostjo.
 • Kolonialni Hanoj, imenovan tudi Pariz Orienta.
 • Dvodnevni treking in spoznavanje načina življenja plemen Thai v dolini Mai Chau.
 • Dvodnevno križarjenje in sea-kayak po severnem delu UNESCO zaliva Halong – Bai Tu Long Bay.
 • Z bicikli po podeželju centralnega Vietnama in obisk cesarskega mesta Hue.
 • Kulinarični razvrat in kuharski tečaj v Hoianu, najlepšem mestu Vietnama.
 • ‘Overland’ tura z vlakom po slavni Ho-Chi-Minh železnici.
 • Eksotični vrvež Saigona.
 • Dva dni uživanja na peščenih plažah otoka Phu Quock.
Potovanje Vietnam - Eden izmed čarov tega potovanja je prav gotovo obisk gorskih plemen na severu Potovanje Vietnam - Eden izmed čarov tega potovanja je prav gotovo obisk gorskih plemen na severu
Termin
oktober/november 2021

Trajanje
17 dni

Cena
1440 EUR + letalska karta

Stanje prijav
Nabiramo prijave

Program po dnevih

1. danLet proti Hanoju
2. danPrihod v Hanoj
3. danHanoj - glavno mesto Vietnama
4. danDolina Mai Chau
5. danDolina Mai Chau
6. danKrižarjenje po zalivu Halong / Bai Tu Long
7. danKrižarjenje po zalivu Halong / Bai Tu Long
8. danHanoi
9. danHue
10. danHue
11. danHoian
12. danHoian
13. danSaigon
14. danOtok Phu Quoc
15. danOtok Phu Quoc
16. danSaigon
17. danPrihod nazaj v Slovenijo

Podroben program

1. dan Let proti Vietnamu

Polet proti Vietnamu.


2. dan Hanoj

Popoldne ali zvečer pristanemo v Hanoju. Nastanili se bomo v prijetnem starem delu mesta ob jezeru zaljubljencev Hoan-kiem.


3. dan Hanoj

Lepotica iz templja Književnosti, Hanoi

Hanoju pravijo tudi Pariz Orienta, saj ima odlično ohranjeno kolonialno arhitekturo in hrana je božansko dobra. Prisegamo na sveže škampove zavitke in vegetarijanske zvitke.

Ozke mestne ulice posejane z zelenimi drevesi, gost promet in različni ulični prodajalci dajejo Hanoju tipičen azijski pridih. Obiskali bomo lokalno tržnico hrane in cvetja. Le nekaj korakov stran se v labirintu poti skriva ulica začimb in lampionov, ki nas bo pripeljala do jezera, na katerem stoji Ngoc son tempelj.


4. in 5. dan Dolina Mai Chau

Pripadnici gorskih plemen; Črni Hmongi.

Danes bomo pustili za seboj prometni vrvež Hanoia in se odpravili v idilično dolino obdano s hribi. Sprehodimo se skozi tropski gozd in med prostranimi riževimi polji do odmaknjenih vasi plemen belih Thai, Hmong in Zao. Značilnost teh majhnih vasi so hiše na kolih.

Popoldan bomo deležni gostoljubja družine belih Thai, ki nam bodo postregli z domačim riževim šnopcem in tradicionalno večerjo.

Naslednje jutro se zbudimo s tradicionalno podeželsko budnico: uigrana sonata klokotanja vode iz namakalnih sistemov in ptičjega petja. Po zajtrku nadaljujemo treking do vasi Poom Coong, od koder se v popoldanskem času vrnemo v Hanoi.


6. IN 7. DAN Križarjenje po zalivu Halong / Bai Tu Long

Zaliv Halong, ena najlepših pokrajin tropskega krasa na svetu, UNESCO

Za 2 dni se odpravimo v nacionalni park Bai Tu Long, kar pomeni »zmajevi otroci«, vzhodno od Hanoja. Nacionalni park je prava tropska poslastica z več kot 3000 malimi apnenčastimi otočki in skupaj z zalivom Halong predstavlja eno najlepših pokrajin tropskega krasa. Tu najamemo svojo leseno jadrnico-barkačo in zaplujemo v zaliv. S seboj imamo tudi morske kajake. Eno noč prespimo v udobnih kabinah na leseni ladjici sredi odmaknjenih zalivov.

Bai Tu Long je uživancija ob polnih krožnikih rib in škampov sredi toplega Južnokitajskega morja. Prav posebna romantika je nočno kopanje v soju tropske fluorescence. Tu pa so še morske deklice z biseri, ki z malimi lesenimi čolni plujejo po ogromnem zalivu in prodajajo svoje zaklade.

Proti večeru drugega dne se vrnemo v Hanoj.


8. dan Hanoj

Kolonialna četrt Hoan Kiem, Hanoj

Hanoj se začne prebujati tik pred zoro. Na ulicah telovadijo deklice v belih uniformah, iz zvočnikov se širi zvok zimzelenih komunističnih melodij in na bližnjem vogalu ostareli revolucionarji rišejo po zraku gibe Tai-chija. Na ulici srkamo opojno mešanico sveže vietnamske kave in se počasi prebujamo z mestom.

Čez dan se sprehodimo po Hošiminovem trgu do pagode Chua mot in mogočnega Templja književnosti, kjer so nekoč vzgajali bodoče Mandarine. V stari kolonialni vili si privoščimo gurmansko kosilo, nato pa sledi ogled slovitega gledališča z vodnimi lutkami.

Smo morda omenili, da je Hanoj raj za shopping? Bambusovi krožniki, srebrne zapestnice, svilene obleke …

Zvečer se odpravimo na železniško postajo in začnemo nočno vožnjo z »Reunification express« vlakom proti mestu Hue. Beseda ekspres pri vlaku pomeni hitrost magičnih 50 km/h namesto običajnih 40 km/h.


9. in 10. dan Hue

Thien Mu pagoda, o njej je pisal že Marco Polo, mesto Hue.

Nekoč cesarsko mesto Hue in njegova okolica slovi po lepih dekletih, pesnikih in riževem papirju. Po sledeh Marca Pola bomo z zmajevim čolnom zapluli po Reki dišav in s starimi kitajskimi kolesi naskočili vietnamsko podeželje. Po slikoviti pokrajini so posejani kratki rdeči japonski mostovi, narejeni iz lesa. Simbolično predstavljajo vez med starodavnim konfucionističnim cesarstvom in naglo spreminjajočim se Vietnamom.

Med jatami gosi na številnih ribnikih in ob zelenih drevoredih se bomo zapeljali do najimenitnejših mostov.

Popoldne drugi dan bomo nadaljevali pot po centralnem Vietnamu in se z avtobusom mimo slovite Kitajske plaže pripeljali v Hoian. V soju lampionov bomo na ulici poizkusili odlične Kao-Lao riževe rezance.


11. dan Hoian

Kolonialni Hoian, eno najlepših malih mest na svetu.

Hanoi, Hoi-an, Luang Prabang, Phnom Penh … Indokina! Kolonialna mesta, ki osupnejo. Vsem je skupen neizbrisen pečat, ki so ga pustili Francozi. Imenitne rumene hiše z lesenimi detajli, verande z gugalniki, jazz in neskončne mešanice azijsko-francoskih okusov.

Hoian je najbrž eno najlepše ohranjenih kolonialnih mest v Indokini. In tudi edini, kjer v centru ni prometa. Idila sredi kaotične, hektične Azije je neizmerna. Premakneš se v drug čas. Po reki plujejo čolni, po ulicah kolesa. In predvsem, Hoian je kulinarično gourmet središče Vietnama. V naslednjih dveh dnevih bomo v starih kolonialnih vilah okušali najboljše specialitete novodobnih vietnamskih kuharjev – ‘chefov’.

Čez dan s kolesi raziščemo pot prvih japonskih trgovcev v starodavnem Hoianu. Na poti kolesarimo med riževimi polji mimo vasic, kjer življenje še vedno poteka v dobrem starem Hošiminovem vzdušju – rdeča zastava na hiši in nekdanji upokojeni revolucionarji pri igri kart. Ustavimo se v tradicionalni hiši, zgrajeni iz bambusa, kjer se podamo na vodno avanturo s tradicionalnimi okroglimi košarastimi čolni in se preizkusimo v lovu na sladkovodne rakce. Pot nadaljujemo mimo peščene plaže ob ustju reke Bon in z nekaj sreče prepričamo lokalne fante, da nas zadnji del poti zapeljejo s čolnom po labirintu rečnih kanalov nazaj v Hoian.


12. dan Hoian

Na odštekani, eksotični tržnici v Hoianu z našo mlado lokalno vodnico.

Danes je na vrsti pot v umetnost vietnamske kuhinje. Jutro začnemo na ribji tržnici, kjer stare prodajalke zvečijo črni betel in kadijo domači pridelani tobak. Naša lokalna učiteljica kuhanja nam razkrije skrivnosti azijskih začimb in eksotične zelenjave.

Nato se s čolnom po reki zapeljemo na kuharski tečaj do ene boljših kuharskih šol v Indokini. Naučimo se novih kuharskih spretnosti, predvsem pa uživamo v paleti okusov in jedi.

Iz bližnjega Dananga poletimo proti Saigonu. Namestimo se v hotelu v popotniškem delu mesta.


13. dan Saigon

Gurmanski kuharski tečaj v Hoianu. Do tod prideš s čolnom po reki.

Saigon oz. Hošiminh, legendarno dekadentno velemesto južnega Vietnama ima vse – popotniško četrt, burno nočno življenje, eksotične tržnice s kačami, odlično hrano in v belo oblečene šolarke na kolesih.

Zjutraj se podamo v podzemlje. Ustavimo se na področju Cu Chi, ki je bilo med ameriško vojno središče gverilskih borcev Viet Conga. Znano je predvsem po tem, da je celotno področje prepredeno z mrežo več kot 200 km predorov. Na poti nazaj obiščemo presunljivi muzej ameriško-vietnamske vojne.

Zvečer poletimo proti rajskim plažam na otoku Phu Quoc.


14. in 15. dan Otok Phu Quoc

Phu Quoc je še vedno divji tropski otok, katerega več kot 50% površine predstavlja nacionalni park. Kljub neposredni bližini ni del delte Mekonga in za razliko z delto, kjer prevladuje riž, sta tukaj glavna pridelka črn poper in ribja omaka »nuoc nam«.

Dneva prosta za polnjenje z energijo: potapljanje, vožnja s kajakom, raziskovanje notranjosti otoka z mopedom ali pa preprosto poležavanje na neskončnih belih peščenih plažah ob kozarcu eksotične pijače, uživanje v masaži in obilnih obrokih sveže morske hrane.

Drugi dan popoldne se vrnemo v Saigon in večer posvetimo kulinaričnim užitkom po saigonskih restavracijah. Kilogram škampov, jastog, zavitki Ban Xeo in številne vrste tropskega sadja vedno znova predstavijo južnjaško prestolnico v najžlahtnejši podobi.


16. dan Saigon

Dopoldan obiščemo centralno tržnico Ben Thanh, ki je v jutranjih urah prežeta z ljudmi, vonjavami in okusi. Nato se sprehodimo po kolonialnem okrožju 1, kjer se kaže vsa dekadenca najbogatejšega mesta v Vietnamu. Moderne pregrešno drage trgovine in kolonialne zgradbe stojijo ena poleg druge.

Zvečer transfer na letališče in polet proti domu.


17. dan Prihod domov


Info

Zakaj z nami?

 • Ker v Vietnam hodimo že 18 let,
 • Chai, Nga, Nghe in Susu so samo nekateri od naši vietnamskih prijateljev, ki nam pokažejo pravi avtentični Vietnam, stran od množic turistov,
 • ker boste jedli v najboljših lokalnih restavracijah od severa do juga, od ulice do progresivnih ‘chefov’ nove moderne vietnamske kuhinje,
 • vsako leto v Vietnamu preživimo nekaj tednov oz. mesecev in zato je tudi program vsako leto nov, boljši, drugačen in prilagojen razmeram v deželi,
 • spimo v udobnih malih hotelih, ki so nad običajnim popotniškim standardom.

Tip potovanja

ikona

Način potovanja je popotniški. Ne bo nas strah uporabiti mestni avtobus, se z vso prtljago sprehoditi kilometer po mestu ali pogovarjati z domačini. Staro kitajsko kolo nam bo pomagalo priti v vasice, kjer življenje še vedno poteka tako kot v starih časih. Čas se v Aziji ustavi. Včasih je potrebno počakati kakšno uro več na vlak ali avtobus, predvsem pa se bomo nekoliko prilagajali danim razmeram.

Treking je namenjen spoznavanju ljudi in pokrajine in na njem ne bomo hiteli. Hodili bomo z zmernim tempom, v povprečju 4-5 ur dnevno, včasih tudi 6 ur. Postanke bomo namenili počitku, pogovoru z domačini in fotografiranju. Nekaj ogledov bomo opravili s kolesi, kjer ne bomo podirali hitrostnih rekordov. Prekolesarili bomo okoli 30 km po ravnem.


Nočitve

ikona

Prenočevali bomo v popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah (tuš, WC). V Halong Bayu bomo eno noč preživeli na barki s kabinami. Na vlaku spimo v 4 posteljnih kupejih.


Število udeležencev

ikona

Število udeležencev je omejeno na 16 oseb, minimalno število je 6. Tudi pri manjši skupini (pod 10 oseb) ne računamo doplačil. Majhna skupina nam omogoča večjo prilagodljivost in obisk krajev, ki nam bi bili drugače nedostopni.


Vizum

ikona

Vizum za Vietnam bomo pridobili na letališču v Hanoi-ju. Za izdelavo vizuma boste potrebovali potni list in 2 fotografiji. Cena vizuma je okoli 25 USD + 25 EUR.


Cepljenje in bolezni

ikona

Priporočamo cepljenje proti virusu Hepatitisa A, ki je ena najbolj razširjenih popotniških bolezni. Prva injekcija nam omogoča enoletno zaščito, če pa se po enem letu cepimo še enkrat, smo brez skrbi vsaj 10 let. Vietnam spada med države tretjega sveta, zato je preventivna priprava na potovanje in posebna pozornost na samem potovanju pomembna.

Glede jemanja antimalarikov se posvetujte s svojim zdravnikom in strokovnjaki za popotno medicino.

Za najbolj aktualne zdravstvene informacije svetujemo, da obiščete Zavod za zdravstveno varstvo Ljubljana, Zaloška 29, Ljubljana, telefon: (01) 586 39 00, www.zdravinapot.si.


Vreme

ikona

V mestih in nižinskem delu lahko pričakujemo prave poletne temperature, na severu se ponoči lahko tudi malce ohladi. Obdobje potovanja sovpada s sušno dobo, zato posebnih padavin ne pričakujemo.


Potrebna oprema

ikona

Za treking so potrebni udobni pohodniški čevlji in zaščita pred soncem. Natančen seznam opreme udeleženci dobite na skupnem sestanku, ki bo tri tedne pred potovanjem.


Valuta

ikona

Uradna valuta je dong (VND). Tečaj (avgust 2019): 1 EUR = 25.73 VND.Država

Ime države: Vietnam


Glavno mesto: Hanoi


Uradni jezik: Vietnamščina


Časovni pas: GMT + 7 h


Sosednje države: Na severu meji na Kitajsko, na zahodu na Laos in Kambodžo, na vzhodu pa na morski Tonkinški zaliv.

Vietnam je država, na katero so močno vplivali tako Francozi kot Američani, vmes pa so, vsaj na politični ravni, vidni prijemi komunistične partije in strička Hoja. Danes združeni Vietnam predstavlja močno državo, s hitrim gospodarskim napredkom, ljudje pa še vedno svoje zmage pripisujejo dobri skodelici lokalnih rezancev.


Blog: Vietnam: Destinacija kulinaričnih užitkov, riževih polj in prijaznih ljudi


Cena

1440 EUR + letalska karta


V ceno je vključeno:

 • notranji let Danang – Saigon,
 • notranji let Saigon – Otok Phu Quoc – Saigon,
 • prevozi po programu (razen letalske karte do Vietnama),
 • nočitve v popotniških hotelih, brez lokalne kategorizacije,
 • 2 dnevni izlet v zalivu Halong s polnim penzionom (PP),
 • kuharski tečaj v Hoianu,
 • vstopnine po programu,
 • skupinsko zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini Coris z dvojnim kritjem,
 • organizacija in izvedba potovanja.

V ceno ni vključeno:

 • letalska karta do Vietnama (trenutna cena karte iz Ljubljane je 665 eur),
 • prevoz do letališča v Evropi,
 • prevoz iz letališča do hotela v Hanoju in iz hotela v Saigonu do letališča,
 • hrana in pijača,
 • vizum za Vietnam (okoli 55 EUR),
 • doplačilo za enoposteljno sobo 150 EUR,
 • napitnine.

Način plačila:

 • prijavnina 300 EUR ob prijavi,
 • preostanek plačila potovanja 21 dni pred potovanjem.

Vsem, ki ste z nami potovali že vsaj 2-krat, vam pri vsakem naslednjem daljšem potovanju priznamo popust v višini 70 EUR.

Cena potovanja se lahko naknadno spremeni, če pride do spremembe tečaja tujih valut ali spremembe cen prevoznikov, in sicer na način, kot je določeno v V. točki splošnih pogojev.


Prijava na potovanje

Prijaviti se je potrebno vsaj mesec dni pred začetkom potovanja. Po želji nudimo tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja (potrebno skleniti ob vplačilu prijavnine!).

Število udeležencev je omejeno na 16 oseb, minimalno število je 6.

Prijave in dodatne informacije: v agenciji TrekTrek, Kersnikova 5, Ljubljana, po telefonu (01) 425 13 92, na GSM 031 742 781 ali po e-pošti: info@trektrek.si.

V kolikor se po objavi tega programa posamezni pogoji spremenijo, bo TrekTrek potnika o tem pisno obvestil ob prijavi na potovanje.


Utrinki s potovanjaTa stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki? more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zapri