TrekTrek DMC d.o.o., Kersnikova 5, 1000 Ljubljana, Slovenija

Bolivija – treking

Glavne značilnosti

 • Podajte se globoko v Kordiljero Real, eno najbolj izoliranih in nenaseljenih gorskih verig na svetu. Njene poti so med najmanj raziskanimi. Njena prvobitnost med najmočnejšimi.
 • Je najbolje čuvana skrivnost Bolivije in že pogled nanjo očara. Prav tako, kot je nekoč navdušil španske osvajalce, ki so ji dali ime kraljeva, kar real pomeni.
 • Kordiljera Real nas ponese v pravo divjino Andov, v osrčje bolivijskih šest-tisočakov. To so vrhovi, ki nosijo imena mitoloških bitij, ki tu domujejo. Med njimi najdemo hitro izginjajoče ledenike, spodaj pa se raztezajo doline, kjer so Inkovske čete trčile ob hrabre upornike Ayamar.
 • Razteza se kar na 120-ih kilometrih vse od doline Sorata na severu, do južne doline Zongo. Resnično impresivna gorska veriga, kateri vladajo visoki vrhovi. Na trekingu se ves  čas držimo visokih poti, iz katerih se razpirajo famozni razgledi. Prečkamo kar nekaj prelazov, katerih večina presega 5000m.
 • Kontrasti barv narave so izjemni – od rumeno travnatih površin do modrih jezer in belih vrhov. Poti nam popestrijo lame, andski kondorji in živo barvita oblačila domačinov, ki nas mogoče naučijo pozdraviti v svojem, ayamarskem jeziku.
 • Trenutno še eden manj poznanih južnoameriških trekov in zato prava poslastica za vse, ki imate najrajši manj uhojene poti, daleč stran od pohodniških množic. Prepričani smo, da ne za dolgo.
 • Po pristanku in ogledu La Paza, najvišje prestolnice na svetu, nadaljujemo z aklimatizacijo ob jezeru Titicaca. Nadaljujemo z osrednjim delom potovanja –  trekingom v Kordiljeri Real, kjer smo izbrali najlepši odsek poti.
 • Po trekingu odpravimo na jug dežele, po poti se ustavimo v Potosiju. Potem pa nas čaka še ena izmena avantura, ko bomo z džipi prečkali pokrajino, ki se zdi kot iz drugega planeta. Od slavnega in slanega Salar Uyunija, mimo barvitih lagun, impresivnih puščavskih oblik do izjemne Atacame, od kjer poletimo nazaj proti domu.
Termin
19. junij - 8. julij 2019

Trajanje
20 dni

Cena
1890 EUR + letalska karta

Status
Kmalu potrjen odhod

Vodnik
Barbara Marič


Program po dnevih

1. danPolet v La Paz
2. danLa Paz
3. danLa Paz - Titicaca
4. danTiticaca
5. danTiticaca - izhodišče trekinga Kordiljera Real
6.-13. danTreking Kordiljera Real
14. danLa Paz - Potosi
15. danPotosi - Uyuni
16.-18. danUyuni - Atacama, avantura z džipi
19. danAtacama - Santiago - let domov
20. danPrihod domov

Info

V skladu s TrekTrek tradicijo razvijamo nove treking programe na najboljših pohodniških destinacijah sveta. A tokrat jih bomo dodelali na prav poseben način in del raziskovanj boste lahko tudi vi.

Bolivija je del naše poti okrog sveta

Spremljali nas boste lahko na enoletni ekspediciji okrog sveta in se nam tudi pridružili na izbranih destinacijah.

Naše poti bomo objavljali na naših spletnih straneh in družbenih kanalih. Po vsaki raziskani destinaciji razpisujemo tudi premierna potovanja, da boste lahko tudi vi del te izjemne zgodbe, ki prihaja.

Tip potovanja

ikona

Potovanje je pripravljeno iz treh delov:

Začnemo z aklimatizacijo v La Pazu in ob jezeru Titicaca. Oba se nahajata krepko nad 3000 nmv, zato so prvi dnevi pripravljeni tako, da se čim lažje navadimo na višino.

Osrednji del potovanja je posvečen trekingu v Cordilleri Real. Poleg slovenskega vodje poti bo za vas skrbela tudi močna lokalna ekipa. Treking bo vodil licenciran gorski vodnik, s seboj bomo imeli tudi mule za prenos prtljage in njihove skrbnike.  Za kamping opremo bo poskrbljeno (razen spalne vreče). Ves čas trekinga bo poskrbljeno za 3 obroke dnevno.

Po trekingu se odpeljemo proti jugu dežele, kjer bo zagotovo vrhunec potovanja tura s terenci od slavnega slanega jezera Uyuni, vse do puščave Atacama.


Nočitve

ikona

Na potovanju spimo v prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah (kjer je to mogoče).

Med trekingom bomo spali v šotorih, za katere poskrbi lokalna ekipa.


Število udeležencev

ikona

Število udeležencev za potovanje v Bolivijo je omejeno na 16 oseb, minimalno število je 6. Tudi pri manjši skupini (pod 10 oseb) ne računamo doplačil. Majhna skupina nam omogoča večjo prilagodljivost in obisk krajev, ki nam bi bili drugače težje dostopni.


Vizum

ikona

Slovenski državljani za vstop v Bolivijo vizuma ne potrebujemo.


Cepljenje

ikona

Obvezno predpisanih cepiv ni. Priporočamo cepljenje proti virusu Hepatitisa A, ki je ena najbolj razširjenih popotniških bolezni. Prva injekcija nam omogoča enoletno zaščito, če pa se po enem letu cepimo še enkrat, smo brez skrbi vsaj 10 let. Za najbolj aktualne zdravstvene informacije svetujemo, da obiščete Inštitut Zavod za zdravstveno varstvo Ljubljana, Zaloška 29, Ljubljana, telefon: 01 586 39 00  ali spletno stran www.zdravinapot.si.

O višinski bolezni za tiste, ki berete angleško: http://www.ismmed.org/


Vreme

ikona

Najboljši čas za obisk Bolivije je v času suhega obdobja, to je med majem in oktobrom.

Enako velja za tukajšnji predel Andov. Kljub zimskim temperaturam imenujejo ta čas andsko poletje zaradi najboljšega zagotovila dobrega vremena, čistega neba in obilice sonca. Padavine niso izključene.

Dnevne temperature se gibljejo med 10 in 15 ˚C, ponoči se spustijo lahko tudi pod 0˚C.


Cena

1890 EUR + letalska karta


V ceno je vključeno

 • prevozi po programu (brez letalske karte),
 • nočitve v popotniških hotelih,
 • treking v Kordiljeri Real,
 • hrana ves čas trekinga,
 • kamping oprema na trekingu (razen spalne vreče in podloge) in mule za prenos prtljage,
 • skupinsko zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris z dvojnim kritjem in doplačilom za treking nad 3000 m,
 • gorski vodnik na trekingu,
 • tura s terenci od slanega jezera Uyuni do puščave Atacama,
 • slovenski vodja poti,
 • organizacija in izvedba potovanja.

V ceno ni vključeno

 • letalska karta do La Paza in nazaj iz Atacame – Santiago (trenutna cena kart je 1050 EUR),
 • prevoz na letališče in nazaj,
 • prevoz iz letališča do hotela v La Pazu (v kolikor ne letite s skupino),
 • hrana in pijača, ko nismo na trekingu,
 • doplačilo za enoposteljno sobo (kjer je to mogoče), ki znaša 150 EUR,
 • napitnine.

Način plačila

 • prijavnina 300 EUR ob prijavi,
 • preostanek plačila potovanja 21 dni pred potovanjem.

Vsem, ki ste z nami potovali že vsaj 2-krat, vam pri vsakem naslednjem daljšem potovanju priznamo popust v višini 70 EUR.

Cena potovanja se lahko naknadno spremeni, če pride do spremembe tečaja tujih valut ali spremembe cen prevoznikov, in sicer na način, kot je določeno v V. točki splošnih pogojev.


Prijava na potovanje

Prijaviti se je potrebno vsaj mesec dni pred začetkom potovanja. Po želji nudimo tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja (potrebno skleniti ob vplačilu prijavnine!).

Število udeležencev je omejeno na 16 oseb, minimalno število je 6. Tudi pri manjši skupini (pod 10 oseb) ne računamo doplačil.

Prijave in dodatne informacije: v agenciji TrekTrek, Kersnikova 5, Ljubljana, po telefonu (01) 425 13 92, na GSM 031 742 781 ali po e-pošti: [email protected].

V kolikor se po objavi tega programa posamezni pogoji spremenijo, bo TrekTrek potnika o tem pisno obvestil ob prijavi na potovanje.